avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot solicita golirea uscatoriilor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot solicita golirea uscatoriilor?

Buna ziua,

Avem o problema generala pe casa scarii din cauza unor locatari care in timp si-au depozitat toate gunoaiele din casa in uscatorii si nu le elibereaza. Intradevar nu se refuza accesul nimanui, se pot intinde rufe daca e necesar, dar lucrul acesta se poate face printre flori uscate cu ghivece murdare canapele si tot felul de mobilier stricat, dezmembrat si depozitat, frigidere stricate si biciclete atarnate pana si pe pereti, etc.
Administratorul blocului (care e si presedinte de asociatie) sustine ca le-a cerut proprietarilor sa elibereze uscatoriile, dar fara succes.
Sedinte de bloc nu se fac, in ultimii 11 ani au fost 2, si acelea vai de mama lor.
As vrea sa imi spuneti de unde as putea incepe rezolvarea situatiei? Cum si de unde as putea obtine o notificare prin care sa se ceara oficial eliberarea uscatoriilor intr-un anumit timp si care sunt pasii care trebuie parcursi in cazul in care acest lucru nu se intampla?
Unii din noi chiar avem nevoie sa ne intindem rufele acolo neavand balcon, dar de multe ori le gasim murdarite si imputite deoarece mai nou pe unii ii deranjeaza si daca e geamul deschis ca sa se aeriseasca uscatoria....
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:01, 26 Mai 2017
orsolya a scris:

Administratorul blocului (care e si presedinte de asociatie)


Este presedintele asociatiei unde este administrator sau unde?
Are atestat de administrator eliberat de primarie?

Presedintele nu poate fi si administratorul asociatiei.

Incepeti cu o vizita la serviciul de relatii cu asociatiile de proprietari unde depuneti o sesizare cu privire la situatia relatata.

Articolul 56_Legea 230/2007
(4) Constatarea contraventiilor prevazute de prezenta lege, facuta la sesizarea oricarei persoane interesate, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac de catre persoanele imputernicite de Inspectoratul de Stat in Constructii si de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, de primari sau de imputernicitii acestora.

Puneti-va in primul rand la punct cu legislatia privitoare la activitatea asociatiilor de proprietari (drepturi/obligatii proprietari, atributii adunare generala, presedinte, comitet executiv, cenzor, administrator).

Legea 230/2007 asociatiilor de proprietari

[ link extern ]

si
Normele de aplicare HG 1588/2007

[ link extern ]
Da este presedinte tot aici. Nu as sti sa va spun daca are atestat pentru ca e, ma rog, evaziv in discutii si nepasator in legatura cu orice, dar avand in vedere ca din locuitorii a 20 de apartamente suntem 2-3 familii care avem "curajul" sa zicem ceva el e bine mersi asa cum e.
Voi citi legile pe care mi le-ati atasat si o sa incerc sa o scot la capat.
Multumesc!
Toate abuzurile presedintilor si administratorilor sunt urmare a faptului ca proprietarii nu isi cunosc drepturile si obligatiile.

Prin neimplicare, delasare, lene, acceptarea situatiei, proprietarii dovedesc ca nu sunt in stare sa isi gestioneze proprietatea.

In schimb sunt primii la comentat!
Este incompatibila detinerea concomitenta a functiei de presedinte asociatie si de administrator de catre o singura persoana in cadrul aceluiasi condominiu
Partile comune din condominiu,pot fi utilizate exclusiv de catre proprietari-numai cu acordul vecinilor direct interesati si al asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de locatiune
Fiecare asociatie de proprietari prin regulament de ordine interioara dispune masuri pentru utilizarea partilor comune
Incompatibilitatea nu este. Legea defineste incompatibilitatea intre membrii comitetului si cenzori, iar lipsa administratorului poate fi acoperita de presedinte./comitet tot legea 230/2007 prin HG 1588/2007 permite acest lucru, fara a limita perioada:
art17(8)Comitetul executiv preia toate obligaţiile şi răspunderile privind activitatea de management stabilite la art. 22 din prezentele norme metodologice pe perioada cât asociaţia nu are angajat un administrator sau a fost reziliat contractul de administrare, indiferent de cauze.

Alte discuții în legătură

Angajarea administratorului titisha titisha Este conform legii ca presedintele sa demita un administrator si sa angajeze altul fara a convoca adunarea generala? In art 27 legea 230/2007este stipulat ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara - fișele posturilor Cristescu Laura Cristescu Laura Imi puteti spune va rog, ce atributii are femeia de serviciu la o scara de bloc? Dar administratorul, presedintele, gospodarul si comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)
Cu sau fara administrator la asociatia de proprietari lupmarcel lupmarcel Buna ziua! Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: asociatia de proprietari este ... (vezi toată discuția)