As avea si eu cateva nelamuriri in legatura cu cheltuielile deductibile legate de PFA-ul pentru care am primit certificat de inregistrare in data de 03.04.2012:
1. ce data de incepere a activitatii pot sa trec in declaratia 220 ?
2. numai de la acea data pot sa inregistrez cheltuielile facute privind aprovizionarea cu materii prime? (sunt producatoare de imitatii bijuterii)
3. bonurile fiscale primite la cumpararea produselor din magazin le am stampilate de unitatea respectiva;trebuiau sa cuprinda si date referitoare la firma mea?
Va multumesc!
Treceti data cand aveti inregistrarea la finante. De la acea data incepeti adunarea documentelor si completarea registrului jurnal de incasari si plati. Pe bonul fiscal se trec date ale furnizorului, si cu stampila pe verso. Daca sunteti platitor de tva, cereti obligatoriu factura.
Va multumesc!Nu sunt platitoare TVA si bonurile primite au fost stampilate pe verso.
As vrea sa va mai intreb daca este obligatorie contributia pentru pensie avand in vedere ca pe declaratia 220 venitul net estimat de mine este de 450 pe anul 2012(2700brut-2250cheltuieli).Trebuie platita contributia pentru pensii si pentru un venit asa de mic ?
Daca veti avea incasari anuale mai mari 8468 lei sunteti obligata sa platiti contributia lunara la pensie de 232 lei. Deci sa fiti atenta ca una e estimatul si alta e cat faceti pe real. E adevarat ca daca considerati dumneavoastra ca nu veti depasi si deci nu platiti lunar, dar la finele anului iesiti totusi cu incasari mai mari, atunci veti plati contributia la pensie pe toate lunile si penalitati de intarziere.
Declaratii pfa
Silvasanu
Buna seara,
Sunt PFA din aprilie 2012, am depus declaratia 220 in 22 ianuarie 2013 si mi-au spus ca trebuie sa mai depun doar declaratia 200 pana in ... (vezi toată discuția)