avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

buna ziua.lucrez in domeniul privat.kite zile de concediu odihna,am dreptul,dupa 1 an de munca?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 17 Aprilie 2012
Concediul de odihna se stabileste in contractul individual de munca pe care l-ati incheiat cu angajatorul la data cand ati inceput activitatea (art. 145 alin. 2 Codul muncii).
Conform art. 145 Codul muncii durata minima a concediului de odihna este de 20 zile lucratoare si se acorda proportional cu activitatea prestat intr-un an calendaristic.

@ albertmc

atat cat va scrie in CIM. Minim 20 de zile lucratoare/an.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Durata minima a concediului anual de odihna, de douazeci de zile lucratoare si este stabilita de Codul muncii.
Asadar, durata minima a concediului de odihna a fost stabilita la 20 de zile lucratoare, cu execeptia salariatilor care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani , care au dreptul la un concediu de odihna de minim 24 de zile lucratoare.

In unele sectoare de activitate exista posibilitatea ca in ccm incheiat la acest nivel sa se mentioneze o durata a CO in functie de vechimea in munca.
De asemenea, in reg.intern angajatorul poate stabili in functie de vechimea in munca durata CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihnă meme19 meme19 Bună seara Soţul meu lucrează de34 de ani fără întrerupere.Acum de un an şi-a schimbat locul de muncă. Întrebarea mea este după atâţea ani de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna christiank christiank Cate zile de C.O. are dreptul un angajat intr-un cabinet medical particular cu o vechime de 8 ani si 2 luni? Medicul nu vrea sa-i acorde mai mult de 20 de ... (vezi toată discuția)
Acordare zile de concediu in functie de vechime in munca CURALA CURALA Buna ziua. Va rog daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva la o problema referitor la :am o persoana care are vechime in ani de munca de 20 ani eu sant ... (vezi toată discuția)