avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie comunicat dupa o luna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie comunicat dupa o luna

Buna ziua !
As avea si eu o mica problema. Pe data de 04-03-2012 am fost oprit de un echipaj de politie datorita depasirii vitezei legale. Am refuzat sa semnez procesul verbal deoarece agentul constatator a refuzat sa`mi prezinte dovezile, mentionand acest lucru la sectiunea "Alte mentiuni". Procesul verbal a sosit la oficiul postal din localitate ieri 16-04-2012. Intrebarea mea este: Ce articol ar trebui sa mentionez in contestatie, pentru depasirea termenului de comunicare al procesului verbal, pentru ca au trecut mai mult de 30 de zile ?
Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: batausk , utilizator 11:44, 17 Aprilie 2012
OG 2/2001: art 14

Art. 14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

Multumesc !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.v. nesemnat peugen68 peugen68 Buna seara, am fost oprit de un echipaj ca ma deplasam cu 80 km/h in localitate. Nu am vrut sa semnez procesul verbal. Mi-au inapoiat actele si am fost lasat ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda? asdanniel asdanniel Buna ziua In data de 06.03.2015 am primit o instiintare de la politie pentru comunicarea datelor pentru depasirea vitezei ce s-a intamplat pe data de ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala bogdandrei23 bogdandrei23 As dori cateva lamuriri,daca ma poate ajuta cineva deoarece sunt prima data in aceasta situatie. In data de 24.01.2013 am fost oprit de un echipaj al ... (vezi toată discuția)