avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am pierdut in fond iar contestatia in anulare a fost ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am pierdut in fond iar contestatia in anulare a fost respinsa. Ce mai pot face?

In urma unei amenzi de circulatie care includea pe langa amenda meritata pentru viteza, si o amenda pt. neprezentarea permisului de conducere, am contestat in instanta PV de contraventie (permisul era la preschimbat, autoritatile nu elibereaza dovada din lipsa de imprimate, am primit o hartie prin care serviciul permise isi asuma responsabilitatea) , am ajuns la judecata... Prima instanta a considerat corecte ambele amenzi in ciuda dovezii depuse, respectiv adeverinta eliberata de serviciul permise, dar sentinta a fost plina de erori materiale : desi spune corect initial nr. PV de contraventie, in continuare, foloseste alt numar de PV, aminteste alta viteza 101 in loc de 70, cel mai grav, amesteca articolele de lege si amenzile astfel ca pt. art 131(viteza) ma sanctioneaza cu 400 de lei desi era amenda pentru neprezentarea permisului incadrandu-ma astfel in clasa a III de contraventii si aplica in plus si o luna de suspendare a permisului (pt. 20 km peste viteza legala!), iar pt art 142, neprezentarea permisului, ma sanctioneaza cu 130 lei (desi amenda este clara de 400 lei).Este evidenta lipsa de atentie in redactarea sentintei si evidenta deci eroarea materiala fiind luata in calcul viteza de 101 km/h din alt PV citat si nu 70 km/h din PV incheiat pe numele meu precum si nerespectarea articolelor de lege pt. care fusesem sanctionat.
Ca urmare,, m-am adresat din nou instantei, pt. a anula vechea sentinta si de a da o sentinta corecta, si tinand cont de faptul ca amenda pentru neprezentarea permisului nu e legala deoarece este vina asumata a serviciului permise care nu eilibereaza dovezi de circulatie din lipsa de imprimate.Am pierdut din nou!!!! Cu alte cuvinte prima sentinta nu cuprindea erori. Ce mai pot sa fac?! Nu pot plati pentru ceva ce nu am facut ? Mai am vreo alternativa in justitie? Va rog ajutati-ma. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters184281 , utilizator 10:09, 20 Aprilie 2012
Puteti formula o contestatie in anulare .... aceasta se poate formula numai pentru conditiile expres prevazute de Codul de procedura civila, art.317-321.
Contestare in anulare pentru ce-a de-a doua sentinta?!... cea care stabileste ca fiind ok prima sentinta cea cu eroare material si pentru care am cerut deja contestare in anulare?
Poate nu am fost explicit: Sentinta 1 cuprinde erori materiale grave. Inaintez contestare in anulare .Sentinta 2, respinge cererea . Ce pot sa mai fac?
Nu mai aveti la indemna nicio cale de atac.

In aceste cauze, hotararile primelor instante sunt irevocabile. O contestatie in anulare intemeiata pe prevederile art. 318 Cod procedura civila este inadmisibila. Daca instanta a respins contestatia in anulare ca inadmisibila, a procedat legal. O cerere de revizuire este, de asemenea, inadmisibila.
Multumesc pentru raspusuri. As dori sa stiu opinia dvs. legata de cazul meu pus intr-o discutie generala : e corect sa platesc o amenda pe care nu o merit doar pt. ca autoritatile nu-si fac treaba iar o instanta trateaza "neglijent" o astfel de situatie ignorand dovada prin care respectiva autoritate isi asuma raspunderea pt. situatia creata? Care ar trebui sa fie pozitia mea fata de o justitie care, si in cazurile cele mai simple, actioneaza ca un killer fara a tine cont de implicatiile propriilor decizii? De ce nu se pot corecta deciziile evident eronate ale judecatorilor? Cine este responsabil pentru o lege atat de stramba incat nu permite recursul pt. amenzile de circulatie? S-a gandit cineva ca politistul sau judecatorul pot gresi? Da, sunt frustrat, dar, cred, pe buna dreptate. Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala tiberiussly tiberiussly Am primit o amenda pentru depasirea vitezei legale. Faptele intimplate sint urmatoarele : - viteza 81 km/h - maximul vitezei admise 50 km/h - depasirea ... (vezi toată discuția)
Suspendare drept conducere auto victoriatofan victoriatofan Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere pentru viteza +51 km/h mos craciun mos craciun Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere dupa ce am fost detectat in tr-o localittate cu 101 km/h..... Pot face contestatie? Idea este ca nu mi ... (vezi toată discuția)