In urma unei amenzi de circulatie care includea pe langa amenda meritata pentru viteza, si o amenda pt. neprezentarea permisului de conducere, am contestat in instanta PV de contraventie (permisul era la preschimbat, autoritatile nu elibereaza dovada din lipsa de imprimate, am primit o hartie prin care serviciul permise isi asuma responsabilitatea) , am ajuns la judecata... Prima instanta a considerat corecte ambele amenzi in ciuda dovezii depuse, respectiv adeverinta eliberata de serviciul permise, dar sentinta a fost plina de erori materiale : desi spune corect initial nr. PV de contraventie, in continuare, foloseste alt numar de PV, aminteste alta viteza 101 in loc de 70, cel mai grav, amesteca articolele de lege si amenzile astfel ca pt. art 131(viteza) ma sanctioneaza cu 400 de lei desi era amenda pentru neprezentarea permisului incadrandu-ma astfel in clasa a III de contraventii si aplica in plus si o luna de suspendare a permisului (pt. 20 km peste viteza legala!), iar pt art 142, neprezentarea permisului, ma sanctioneaza cu 130 lei (desi amenda este clara de 400 lei).Este evidenta lipsa de atentie in redactarea sentintei si evidenta deci eroarea materiala fiind luata in calcul viteza de 101 km/h din alt PV citat si nu 70 km/h din PV incheiat pe numele meu precum si nerespectarea articolelor de lege pt. care fusesem sanctionat.
Ca urmare,, m-am adresat din nou instantei, pt. a anula vechea sentinta si de a da o sentinta corecta, si tinand cont de faptul ca amenda pentru neprezentarea permisului nu e legala deoarece este vina asumata a serviciului permise care nu eilibereaza dovezi de circulatie din lipsa de imprimate.Am pierdut din nou!!!! Cu alte cuvinte prima sentinta nu cuprindea erori. Ce mai pot sa fac?! Nu pot plati pentru ceva ce nu am facut ? Mai am vreo alternativa in justitie? Va rog ajutati-ma. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
ContSters184281 , utilizator
10:09, 20 Aprilie 2012