sunt angajata din data de 13.03.2012, deci am o luna de munca.
Vreau sa-mi iau concediu medical dar medicul de familie nu-mi da fiindca nu apar in sistem ca asigurata. Cum fac dovada faptului ca mi se vireaza banii la cass si ca sunt asigurata dc angajatoru nu a virat inca banii la cass?Obligatia lor este sa vireze cass-ul dupa 25.04.2012 pentru luna mea de munca dar eu ce fac nu mai am voie sa ma imbolnavesc?? Mentionez ca angajatoru mi-a eliberat o adeverinta pentru medicul de familie unde se specifica,,Mentionam ca societatea noastra achita lunar cotele cass(5,2 +5,5).
Am nevoie de concediu medical ptr ca ma simt rau.
Multumesc.
Daca angajatorul dvs a transmis declaratia 112 ar trebui sa apareti ca asigurat in baza de date a medicului de familie, daca medicul de familie este arondat aceleiasi case de asigurari teritoriale cu angajatorul. Daca medicul de familie apartine unei case de asigurari de sanatate diferite de cea a angajatorului mai dureaza pana vor fi transmise datele de la o casa la alta.
Daca declaratia 112 nu a fost depusa mai dureaza pana la actualizarea datelor.
Dupa parerea mea, medicul de familie, pe baza adeverintei, ar trebui sa va elibereze concediu medical.
Asigurari sociale
as4angel
Verific in fiecare zi site-ul S.I.U.I, sa vad daca sunt asigurat si imi apare ca nu sunt. (M-am angajat din 5 ianuarie 2017). Am luat adeverinta de la serviciu ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.