avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... evaluare "necorespunzator" cum atac?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

evaluare "necorespunzator" cum atac?

Sunt functionar public, functie sef serviciu din luna aprilie, inainte am lucrat in aceeeasi institutie pe post de asistent social de aprox. 5 ani. De aproximativ o luna sunt mereu amenintata ca voi fi sanctionata, intr-o zi mi se zice ca voi primi mustare scrisa, in alta zi ca ma baga in comisia de disciplina, azi a fost apogeul si anume acela ca la evaluarea anuala ]mi va da nesatisfacator si raman fara loc de munca.
Mentionez ca toate lucrarile mele sunt realizate in termene legale si ca aproape zilnic directorul nu imi semneaza anumite acte si mi le intoarce fara nici un motiv intemeiat, subalternii mei refacandu-le de cate ori vrea directorul.
Cum sa procedez legal in cazul in care chiar mi se vor face aceste lucruri de care sunt amenintata zilnic aproape. Pot sa merg in instanta si sa-mi acuz directorul de abuz de putere sau cum sa procedez????
Cel mai recent răspuns: leutu , utilizator 19:38, 3 Decembrie 2008
Presupunand ca aveti dreptate si ca intr-un fel sau altul, va dati seful in judecata pentru abuzurile sale.
Intrebare: Cum veti dovedi in instanta tot ceea ce ne-ati spus?
Ca probe ce pot fi administrate in instanta amintesc: inscrisuri, martori, expertize, interogatoriu.
Credeti ca subalternii dvs. vor veni sa va sustina intr-un proces in calitate de martori?
1.Lucrarile dvs sunt realizate in termenele legale. Dar continutul? Spuneti ca directorul nu vi le semneaza si subalternii dvs. trebuie sa le refaca.Stiti ce se doreste cu asta? Sa se demonstreze ca nu sunteti competenta profesional! Si, la evaluare, sa primiti acel "nesatisfacator" .
Va recomand sa pastrati toate actele pe care vi le "intoarce" precum si actele refacute, spre a vea probe asupra calitatii muncii dvs.Intr-un eventual proces, subalternii dvs. de acum, nu prea cred ca vor veni ca martori in favoarea dvs., deci aveti nevoie de inscrisuri. Dar, atentie, sa fie intr-adevar lucrari de calitate!
2.Daca veti fi sanctionata, aveti calea instantei.
3.Va sugerez sa purtati de urgenta o discutie cu directorul dvs. sa ii cereti lamuriri asupra aceea ce doreste de la dvs.Solicitati-i civilizat sa nu va mai ameninte pentru a nu crea tensiuni la locul de munca.Poate va va spune ca doreste sa plecati din institutie, dar poate ca va spune ca doreste sa imbunatatiti calitatea lucrarilor si veti gasi o posibilitate de conciliere.:)

Va multumesc pt. raspuns!
Am pastrat lucrarile respinse si vreau sa va precizez ca acestea au si numar dat prin registratura. Voi face copiii si de pe lucrarile refacute si semnate de director pentru a se vedea ca lucrarile intocmite in cadrul serviciului meu erau bune si cum au fost facute initial.
Vreau sa va intreb daca totusi e posibil sa imi dea calificativul necorespunzator avand in vedere ca am fost numita in aceasta functie in aprilie anul acesta si mi-am inceput actvitatea la sfarsitul lunii mai pt. ca am fost internata in spital, in conditiile in care directorul a revenit din concediu de crestere copil la mijlocul lunii octombrie. Avand in vedere ca a venit doar de 2 luni poate sa faca lucrul acesta???
Si mai este ceva, in cazul in care sunt insarcinata poate sa-mi faca asa ceva (nu sunt sigura 100% dar e posibil)??
O sa mai incerc sa stau de vorba civilizat cu directorul, chiar maine o sa avem o intalnire cu tot serviciul meu si cu directorul.
Sper ca subalternii mei sa ma sustina in calitate de martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere proces ContSters133856 ContSters133856 Buna ziua, Detin o functie de conducere intr o multinationala, si in decursul a 2 ani, am avut probleme majore cu o subalterna dintr un magazin coordonat. ... (vezi toată discuția)
Hartuita si amenintata de un politist tyunya tyunya Buna ziua in urma cu un an pe aceasta vreme a inceput totul cu un domn politist din navodari nu vreau sa-i dau nume pentru ca rau se face usor iar bine se face ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea la interogatoriu ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua,sunt chemata in Instanta pt a 3a oara de catre fostul concubin,deoarece solicita exercitarea autoritatii parintesti in comun,cu toate ca,in 2010 mi-a ... (vezi toată discuția)