avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentarea la interogatoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentarea la interogatoriu

Buna ziua,sunt chemata in Instanta pt a 3a oara de catre fostul concubin,deoarece solicita exercitarea autoritatii parintesti in comun,cu toate ca,in 2010 mi-a deschis 2 procese solicitand custodia copilului,dar Instanta a hotarat ca sa-mi fie incredintat copilul spre crestere si educare.
Intre timp m-am casatorit,sotul meu fiind sarb.
Intrebarea mea este: daca nu ma pot prezenta la termen pt interogatoriul meu si proba cu martori,deoarece socrul meu a decedat,eu trebuind sa vin in Serbia,pot depune certificatul de deces dupa intoarcerea mea in tara? Sau trebuie depus inainte de termen? De asemenea,este obligatia mea sa anunt fostul concubin ca nu ma pot prezenta,pt a nu veni degeaba in Instanta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ralu_k79 , utilizator 19:17, 28 Martie 2013
Cel mai indicat ar fi sa depuneti inscrisurile in dovedirea imposibilitatii dvs. de prezentare inainte de termen ca sa evitati o posibila amendare a dvs. pentru neprezentare repetata.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
Madalina Pascu, Avocat
Va multumesc pt raspuns. Voi traduce certificatul de deces si il voi trimite prin fax,deoarece nu ma voi intoarce in tara in timp util pt a-l depune personal.
ralu_k79 a scris:

De asemenea,este obligatia mea sa anunt fostul concubin ca nu ma pot prezenta,pt a nu veni degeaba in Instanta?
Va multumesc



nu aveti o astfel de obligatie!!!
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Va multumesc mult. Domnul avocat care ma reprezinta mi-a spus ca trebuie sa-l anunt pe reclamant,deoarece locuieste in alta localitate si din cauza neprezentarii mele poate pierde o zi degeaba... As dori sa va mai intreb ceva. Pot cere ca urmatoarea infatisare sa aiba loc pana la o anumita data,deoarece martorul va pleca din tara? Stiu ca se dau termene la un interval de o luna,si ma intreb daca pot solicita ca urmatoarea infatisare sa aiba loc cu o saptamana mai devreme decat ar stabili Instanta.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
ralu_k79, utilizator
Puteti solicita un termen mai scurt pentru motivele expuse de dvs. urmand ca instanta sa decida in functie de sedintele pe care le are programate. Nimic nu va impiedica sa-l anuntati pe reclamant de imposibilitatea dvs. de prezentare dar nu sunteti obligata la acest lucru.

Alte discuții în legătură

Respingerea avocatului partii adverse ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Ma aflu intr-un proces pt exercitarea autoritatii parintesti a copilului meu, nascut in urma unei relatii de concubinaj. Hotararea a fost ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pt emigrare si exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Sunt in proces de emigare in Canada,sotul meu fiind cetatean canadian,si la Ambasada Canadei din Bucuresti mi-a fost cerut acordul tatalui biologic ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)