Buna ziua,sunt chemata in Instanta pt a 3a oara de catre fostul concubin,deoarece solicita exercitarea autoritatii parintesti in comun,cu toate ca,in 2010 mi-a deschis 2 procese solicitand custodia copilului,dar Instanta a hotarat ca sa-mi fie incredintat copilul spre crestere si educare.
Intre timp m-am casatorit,sotul meu fiind sarb.
Intrebarea mea este: daca nu ma pot prezenta la termen pt interogatoriul meu si proba cu martori,deoarece socrul meu a decedat,eu trebuind sa vin in Serbia,pot depune certificatul de deces dupa intoarcerea mea in tara? Sau trebuie depus inainte de termen? De asemenea,este obligatia mea sa anunt fostul concubin ca nu ma pot prezenta,pt a nu veni degeaba in Instanta?
Va multumesc
Cel mai indicat ar fi sa depuneti inscrisurile in dovedirea imposibilitatii dvs. de prezentare inainte de termen ca sa evitati o posibila amendare a dvs. pentru neprezentare repetata.
Va multumesc pt raspuns. Voi traduce certificatul de deces si il voi trimite prin fax,deoarece nu ma voi intoarce in tara in timp util pt a-l depune personal.
Va multumesc mult. Domnul avocat care ma reprezinta mi-a spus ca trebuie sa-l anunt pe reclamant,deoarece locuieste in alta localitate si din cauza neprezentarii mele poate pierde o zi degeaba... As dori sa va mai intreb ceva. Pot cere ca urmatoarea infatisare sa aiba loc pana la o anumita data,deoarece martorul va pleca din tara? Stiu ca se dau termene la un interval de o luna,si ma intreb daca pot solicita ca urmatoarea infatisare sa aiba loc cu o saptamana mai devreme decat ar stabili Instanta.
Puteti solicita un termen mai scurt pentru motivele expuse de dvs. urmand ca instanta sa decida in functie de sedintele pe care le are programate. Nimic nu va impiedica sa-l anuntati pe reclamant de imposibilitatea dvs. de prezentare dar nu sunteti obligata la acest lucru.