avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingerea avocatului partii adverse
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingerea avocatului partii adverse

Buna ziua,
Ma aflu intr-un proces pt exercitarea autoritatii parintesti a copilului meu, nascut in urma unei relatii de concubinaj. Hotararea a fost favorabila mie, decizia fiind de autoritate unica a mamei, dar s-a depus recursul de catre tata.
Intrebare:
Pot cere schimbarea, oarecum, a avocatei partii adverse? M-am gandit la acest lucru facand o asociere cu dreptul de a recuza completul de judecata.
Motivele?
Incepand cu faptul ca respectiva se afla in relatii de dusmanie cu familia mea, deoarece a avut o relatie cu fratele meu, rel neincheiata asa cum si-ar fi dorit, cu o casatorie.
Acest lucru il pot dovedi prin inregistrarile convorbirilor tel chiar cu fostul concubin, si alte discutii pe messenger cu o prietena comuna noua, care mi-a spus ca avocata este cea care isi doreste cu ardoare sa ma "pedepseasca" pt fapta fratelui meu, invocand situatia copilului meu si drepturile tatalui (a nu se intelege si obligatiile).
Alt aspect care nu-mi este clar: poate avocatul sa se erijeze in martorul clientului?
Intreb acest lucru deoarece, pe langa grozaviile care le invoca atat de senin Instantei despre mine, a adus in discutie si reaua mea credinta, faptul ca neprezentarea mea la interogatoriu sa se considere ca o marturie deplina, sustinand ca am fost vazuta in Instanta cu o zi inaintea interogatoriului, cu toate ca eu am demonstrat cu acte faptul ca nu eram pe teritoriul Romaniei, ci in Serbia, deoarece imi murise socrul.
Alt aspect ar fi admiterea unui ordin de protectie, fostul concubin nu se poate apropia de mine, casa mea, locul meu de munca. Atunci cand am spus Instantei ca acesta m-a urmarit, a oprit masina langa mine, s-a dat jos si m-a tras de mana sa intru in masina ( fapt recunoscut de el cu ocazia reevaluarii psihologice a copilului de fata cu el, la cererea lui), avocata a spus ca sunt doar inchipuirile mele, deoarece ea este in permanenta cu si langa clientu ei.
Si da, atunci cand a avut loc episodul cu masina si trasul de mana, copilul era cu mine, ne intorceam de la scoala.
Avand in vedere faptul ca noi am fost prietene "de familie", aproape cumnate, as putea adauga, eu cu avocata plimbandu-ne in oras, iesind la o cafea, vizintandu-ne, iar din momentul ruperii relatiei ei cu fratele meu, situatia a devenit destul de tensionata, acum eu sunt nevoita sa tac si sa-i suport atacurile, cu toate ca am demonstrat ca minte? Sau legal pot cere Instantei sa ia la cunostinta situatia expusa mai sus, astfel obtinand dreptul de a tine piept unei alte persoane care cel putin nu va avea motive personale de razbunare?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ralu_k79 , utilizator 17:48, 14 Iunie 2013
Nu exista in codul de procedura civila dispozitii care sa permita recuzarea avocatului partii adverse,sustinerile dnei avocat nu au relevanta pt instanta daca nu sunt bazate pe probe..INSTANTA judeca in baza probelor administrate in cauza,neavand relevanta antipatia dintre parti sau povestea de amor dintre avocata partii adverse si fratele dvs.
Deci simplul fapt ca sustine niste fapte neconforme realitatii, scris sau oral, nu vor avea relevanta fara probe? Eu prin probe pot demonstra ca sunt minciuni, dar ma intrebam cat cantareste cuvantul avocatei in fata Instantei, deoarece este situatia copilului meu in joc.
Daca sesizez Baroul in legatura cu comportamentul nu tocmai deontologic al d.nei avocat, i se va pune in vedere sa nu ma mai calomnieze, sau sa nu se transforme din aparator in martor?
Va multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare avocat victorm86 victorm86 As dori sa stiu daca poate fi recuzat un avocat a carui sustinere si probe contine falsuri fata de care s-au facut plangeri penale in urma carora s-a decis ... (vezi toată discuția)
Avocat - client - reclamant - procuror - rudenie serbandenis51 serbandenis51 Buna ziua ! Am urmatoarea situatie: Sunt parat intr-un proces civil cu o ruda. Aparatorul angajat de aceasta ruda ne este de fapt ruda la amandoi; in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara și custodia Bebe2019 Bebe2019 Concubinul meu de care m am despărțit și cu care am un copil, ne a zgornit din casa de mai multe ori, iar ultima data nu ne am mai întors, mă amenința ... (vezi toată discuția)