avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentarea la interogatoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentarea la interogatoriu

Buna ziua,sunt chemata in Instanta pt a 3a oara de catre fostul concubin,deoarece solicita exercitarea autoritatii parintesti in comun,cu toate ca,in 2010 mi-a deschis 2 procese solicitand custodia copilului,dar Instanta a hotarat ca sa-mi fie incredintat copilul spre crestere si educare.
Intre timp m-am casatorit,sotul meu fiind sarb.
Intrebarea mea este: daca nu ma pot prezenta la termen pt interogatoriul meu si proba cu martori,deoarece socrul meu a decedat,eu trebuind sa vin in Serbia,pot depune certificatul de deces dupa intoarcerea mea in tara? Sau trebuie depus inainte de termen? De asemenea,este obligatia mea sa anunt fostul concubin ca nu ma pot prezenta,pt a nu veni degeaba in Instanta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ralu_k79 , utilizator 19:17, 28 Martie 2013
Va multumesc pt raspuns,mi-ati fost de mare ajutor. Personal nu-l voi anunta,deoarece avocatul care ma reprezinta va suna avocatul fostului concubin,deoarece mi-a spus ca sunt obligata sa-l anunt de neprezentarea mea,si doream sa stiu daca legea prevede acest aspect.
Avand in vedere ca este al 3lea proces pe care tatal copilului il deschide,poate fi vorba de abuz de drept procesual? Pana cand copilul va implini 18 ani,ma poate chema in instanta ori de cate ori doreste? Si mentionez ca nu face toate aceste lucruri din dragoste parinteasca,avand in vedere ca nici macar nu se deranjeaza sa vina sa vada copilul,sau sa-l sune la telefon... A inceput acest al 3lea proces dupa ce a aflat ca m-am casatorit,si m-a anuntat ca,daca "nu-mi bag mintile-n cap" sa divortez si sa ma intorc la el,imi va face viata un calvar. Ma ameninta cu moartea,l-am inregistrat in cateva randuri,si voi incerca sa obtin un ordin de protectie prin Judecatorie. Sper sa se aprobe.
De asemenea,nu sunt sigura ca interpretez bine,dar nu poate fi vorba si de atingerea autoritatii de lucru judecat,avand in vedere ca in 2010 a deschis 2 procese cerand custodia copilului,iar acum,in cel de-al 3lea proces,cere executarea autoritatii parintesti in comun,si stabilirea domiciliului copilului la el?
Va multumesc pt rabdare si ajutor
nu aveti obligatia sa-l anuntati pe fostul concubin. avocatul dv depune inscrisuri doveditoare la dosar cerand o amanre pentru imposibilitate prezentare. in privinta amenintarilor depuneti plangere penala pentru amenintare, santaj si hartuire.
Cu toate ca am trimis toate actele doveditoare ca nu m-am putut prezenta la proces,s-a respins cererea mea,si a fost audiat martorul lui. Mi-au respins cererea pe motiv ca nu am.....relatie de rudenie cu socrul meu care a decedat. Este legal ceea ce au facut? Pot cere schimbarea judecatorului? Am depus deja plangere penala pt amenintari si hartuire,si,cu toate ca fostul concubin are si un cazier destul de "stufos",in instanta nu se tine cont de faptul ca este un om violent. Ce pot face in legatura cu decizia lor de a judeca in lipsa mea? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingerea avocatului partii adverse ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Ma aflu intr-un proces pt exercitarea autoritatii parintesti a copilului meu, nascut in urma unei relatii de concubinaj. Hotararea a fost ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pt emigrare si exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Sunt in proces de emigare in Canada,sotul meu fiind cetatean canadian,si la Ambasada Canadei din Bucuresti mi-a fost cerut acordul tatalui biologic ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)