Primaria X vrea sa organizeze concurs pentru ocuparea unui post vacant de consilier superior.S-a obtinut si avizul guvernului pentru ocuparea lui( fiind restrictionata ocuparea posturilor vacante ).Potrivit legii 188/1999 si HG 611/2008 cu 10 zile inainte de demararea procedurii,primaria va instiinta ANFP de organizarea concursului. In 10 zile ANFP verifica in baza de date in vederea unei eventuale redistribuiri . Termenul de 10 zile pentru ANFP curge de la data cand este formulata instiintarea ,sau de la data primirii acesteia?Dupa 10 zile de la instiintarea ANFP primaria demareaza procedura.( adica publica Anuntul in M.Of. zi ziar)In anunt ( care se publica dupa expirarea a cel putin 10 zile de la instiintare) se precizeaza ca data la care se va tine proba scrisa este ------adica dupa 30 de zile de la instiintarea ANFP sau de la confirmarea ANFP ca pot tine concursul?.Daca imi raspunde in 10 zile si-mi spune ca pot organiza concursul totul este OK. Exista posibilitatea ca ANFP sa raspunda dupa mai mult de 10 zile, cand eu deja am dat anuntul. Daca imi raspunde ca are loc o redistribuire, am dat anuntul degeaba?V-am bulibasit.Cine a mai facut asa ceva( nu cine a citit legea pe care am citit-o si eu) este rugat sa-mi transmita un calendar concret. Adica: azi instiintez ANFP despre organizarea concursului; termen de ateptare raspuns ANFP; anunt M.Of.si data tinerii concursului Multumesc mult pentru promptitudinea si concretetea raspunsului.
1. termenul de 10 zile, curge de la data la care anfp a luat la cunostinta, cu dovada confirmarii primirii.
2. anuntul se va publica, dupa expirarea celor 12 zile, cu 30 de zile inainte de data desfasurarii primei probe.
3. daca va raspunde ca e cazul de redistribuire, anfp-ul trebuie s-o faca in termenul de 10 zile, in care i-ati instiintat, in caz contrar, concursul va curge normal. :)