avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea la locul de munca dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea la locul de munca dupa CCC

am lucrat la scoala cu clasele i-viii balusesti din jud.neamt ca ingrijitor cu norma intreaga contractul fiind pe termen determinat acum fiind la sfirsitul concediului de crestere a copilului am fost informata verbal ca nu mai sunt primita la locul de munca deoarece calculindumi si concediul de crestere a copiluluii am depasit cele 36 luni cit ar prevede contractul de munca.Acum va intreb se calculeaza in contract si perioada de concediu de crestere a copilului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:45, 18 Aprilie 2012
Care a fost durata contractului de munca?
Contractul de munca incheiat pe perioada determinata inceteaza de drept la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat chiar daca va aflati in CCC.
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
Durata contractului a fost de 36 luni ,incepind din data de 01 09 2008 deci legal nu as mai avea nici un drept de a ma intoarce la locul de munca fara a primi un preaviz sa ma instiinteze.
In cazul incetarii de drept a c.i.m. nu se acorda preaviz ... angajatorul nefiind obligat sa va prelungeasca durata c.i.m.
unitatea scolara unde am lucrat ne prelungindumi c.i.m.am dreptul de a beneficia de ajutor de somaj?
Da, aveti dreptul la somaj .. insa perioada maxima in care trebuie sa va inscrieti la somaj este de 12 luni de la data incetarii raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Contract de munca determinat mitza_yryna mitza_yryna Buna ziua , am si eu o nelamurire , m-am angajat pe 6 decembrie 2010 si mi s-a facut contract determinat pe 6 luni , si pe 5 iulie cand mi-a expirat contractul ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cim determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am o nelamurire, cand expira acest contract pe durata determinata? determinata, de 3 luni, pe perioada cuprinsa intre data de 31.03.2011 data ... (vezi toată discuția)