avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel impotriva incheierii de respingere a cererii de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel impotriva incheierii de respingere a cererii de indreptare eroare materiala & apel impotriva hotararii asupra fondului

am urmatoarea situatie:
La fond cererea a fost respinsa, am declarat apel impotriva hotaririi, dosarul se afla pe rolul Curtii de apel. Dezbaterile asupra fondului au fost consemnate in incheiere, nu in hotarire pt. ca s-a aminat pronuntarea.
Dupa ce am primit hotarirea am citit si incheierea de mai sus si am constatat ca exista o consemnare eronata a sustinerilor : a fost inserata in incheiere o asa-zisa cerere a mea a reclamantului pe care nu numai ca nu am formulat-o dar m-am si opus, nu mai intru in alte detalii pt. ca m-as indeparta de intrebare.
Am formulat cerere de indreptare eroare materiala, am solicitat consemnarea corecta, fiindu-mi necesara in sustinerea apelului.
Cererea a fost respinsa (de acelasi judecator de la fond cu aceleasi interese) cu motivarea ca as fi cerut consemnarea ad-literam a sustinerilor. Am declarat apel si impotriva incheierii de respingere a cererii de indreptare eroare materiala.
Apelul impotriva incheierii a ajuns la Curtea de Apel in acelasi dosar.
Intrebare: pentru apelul impotriva incheierii de respingere .. nu trebuie constituit un dosar separat? Este o incheiere ulterioara hotaririi si nu ar trebui judecat impreuna cu apelul impotriva hotaririi de fond.
va multumesc pentru orice opinie
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 20:47, 19 Aprilie 2012
Mai intai ar trebui judecata cererea referitoare la eroarea materiala si apoi apelul.
da, asa cred si eu, dar nu in dosar separat?
Nu in dosar separat.
Dupa ce se judeca indreptarea dosarul va pleca pentru judecarea apelului.
S-a intimplat asa:
-am primit hotarirea de fond, am declarat apel imediat, apoi am trecut pe la arhiva sa mai verific ceva in dosar; in arhiva am citit incheierea si am ramas uimit
- am formulat cererea de indreptare..,s-a judecat, a fost respinsa, am primit incheierea de respingere si am declarat apel impotriva incheierii

Dosarul cu ambele apeluri a fost trimis la curtea de apel , s-a dat termen mai incolo..
Problema este ca si apelul impotriva incheierii este in acelasi dosar aflat in prezent la curtea de apel. Credeam ca se va forma un alt dosar cu alt termen mai scurt si ca nu se judeca impreuna cu apelul impotriva hotaririi de fond.
Este corect ce s-a intimplat?
Este corect ce s-a intamplat.

Alte discuții în legătură

Ce raspuns trebuie sa se dea unitatea la curtea de apel, ca sa nu piarda procesul ? oanaportar oanaportar -litigiu de munca. - la Curtea de Apel - pe rol se judeca: Cererea de Recurs, in timp ce - la instanta de fond - pe rol, s-a cerut sa se judece: 1.- o ... (vezi toată discuția)
Eroare formulata intr-o decizie civila - help viorica56 viorica56 Buna seara va rog sa ma ajutati nu stiu ce am de facut si unde ar trebui sa apelez cu privire la o eroare formulata intr-o decizie civila. pronuntata de ... (vezi toată discuția)
Invocare nulitate absoluta - rejudecare adiadiadi adiadiadi Buna ziua Am intentat o actiune civila la tribunal, actiune care mi-a fost respinsa . Am depus recurs in termen legal; odata cu recursul am depus si o ... (vezi toată discuția)