am urmatoarea situatie:
La fond cererea a fost respinsa, am declarat apel impotriva hotaririi, dosarul se afla pe rolul Curtii de apel. Dezbaterile asupra fondului au fost consemnate in incheiere, nu in hotarire pt. ca s-a aminat pronuntarea.
Dupa ce am primit hotarirea am citit si incheierea de mai sus si am constatat ca exista o consemnare eronata a sustinerilor : a fost inserata in incheiere o asa-zisa cerere a mea a reclamantului pe care nu numai ca nu am formulat-o dar m-am si opus, nu mai intru in alte detalii pt. ca m-as indeparta de intrebare.
Am formulat cerere de indreptare eroare materiala, am solicitat consemnarea corecta, fiindu-mi necesara in sustinerea apelului.
Cererea a fost respinsa (de acelasi judecator de la fond cu aceleasi interese) cu motivarea ca as fi cerut consemnarea ad-literam a sustinerilor. Am declarat apel si impotriva incheierii de respingere a cererii de indreptare eroare materiala.
Apelul impotriva incheierii a ajuns la Curtea de Apel in acelasi dosar.
Intrebare: pentru apelul impotriva incheierii de respingere .. nu trebuie constituit un dosar separat? Este o incheiere ulterioara hotaririi si nu ar trebui judecat impreuna cu apelul impotriva hotaririi de fond.
va multumesc pentru orice opinie
mai sus ati sustinut ca se va judeca mai intii indreptarea.., asa este si logic, intii apelul impotriva incheierii de respingere .., apoi apelul impotriva hotaririi, intrucit incheierea "indreptata" este necesara pentru corecta judecare a apelului impotriva hotaririi.
acum sustineti altceva, se va judeca tot cum adica?
Eu inteleg ca dvs. discutati despre incheierea de dezbateri. Daca se amana pronuntarea, incheierea de dezbateri tine loc de practicaua a hotararii judecatoresti, facand corp comun cu aceasta.
Ati formulat cerere de indreptare eroare materiala, cerere care a fost respinsa, apoi ati atacat cu apel incheierea prin care cererea de indreptare eroare materiala a fost respinsa. Incheierea prin care instanta se pronunta asupra unei cereri de indreptare materiala se ataseaza la hotarare, in dosarul cauzei. Nu puteti separa aceasta incheiere de hotararea data asupra fondului cauzei, prin urmare nu se vor face dosare distincte.
Multumesc d-nei Gabriela Pintea pt.raspuns.
Am inteles ca cele doua apeluri se judeca in acelasi dosar, dar totusi apelul impotriva incheierii de dezbateri trebuie solutionat inaintea apelului impotriva hotaririi pt. ca numai dupa corectarea sustinerilor din dezbateri poate fi sustinut corect unul dintre motivele de apel impotriva hotaririi de fond.
Pot sa cer sa se solutioneze cu prioritate apelul impotriva incheierii? adica mai intii sa corecteze eroarea din incheierea de dezbateri, apoi sa se judece apelul impotriva hotaririi ?