avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cat timp se comunica o hotarare judecatoreasca?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In cat timp se comunica o hotarare judecatoreasca?

Dupa cat timp se trimite prin posta o sentinta judecatoreasca.Mentionez ca verdictul a fost dat pe data de 8.03.2012?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
babycika, utilizator
depinde de judecator si de complexitatea cauzei. "verdictul" se numeste "minuta", adica hotararea pe scurt. sentinta se comunica dupa ce judecatorul motiveaza solutia. asta poate dura 2-3 luni.
Va multumesc
Daca discutam de o hotarare civila, termenul de redactare al acesteia este de 30 de zile de la data pronuntarii.
Daca este o hotarare atacabila cu apel sau recurs dupa caz, dupa redactare se comunica partilor.
Daca este o hotarare irevocabila, aceasta nu se mai comunica partilor.
Avand in vedere ca termenul de 30 de zile a fost depasit, aveti posibilitatea sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei, pe calea careia sa solicitati urgentarea redactarii hotararii.

Ce inseamna admite in parte?
Admite in parte=admite doar o parte din pretentiile reclamantului ( din cererea sau cererile sale).

Alte discuții în legătură

Divort-timp de redactare si comunicare hotarare ? simina-irina simina-irina in cat timp se elibereaza o sentinta judecatoreasca de la terminarea procesului de divort?va rog sa-mi raspundeti,am terminat divortul dupa spusele avocatei ... (vezi toată discuția)
Formulare cerere pentru eliberare hotarare si achitare taxa de timbru, dupa noul cod de procedura penala oanaportar oanaportar In urma judecarii unui proces proces penal judecatoria a emis o hotarare judecatoreasca. Va rog sa imi spuneti daca dupa Noul Cod de Procedura penala ... (vezi toată discuția)
"cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare." cyan cyan daca hotararea nu se comunica din diverse cauze (de ex. nu ajunge prin posta), cum se calculeaza termenul de recurs? data pronuntarii, data obtinerii de la ... (vezi toată discuția)