Daca nu se decide supendarea nu se inticmeste niciun act .. pe cererea de CFP angajatorul va pune rezolutia ”de acord , fara suspendarea c.i.m.”..... art.54 C.mun. prevede posibilitatea supendarii si nu obligativitatea suspendarii c..m. in cazul CFP.
atat in cazul art 51, 52 cat si in cazul art 54 CM textul de lege precizeaza posibilitatea partilor CIM de a suspenda CIM in anumite situatii a caror aparitie depinde de vointa lor. Consider ca ori de cate ori se regasesc in vreuna din situatiile mentionate la cele trei articole, CIM este suspendat, avand in vedere neindeplinirea obiectului CIM: prestarea muncii in schimbul salariului. De altfel conf art 49 CM suspendarea CIM are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
C.i.m. poate fi suspendat ... prin urmare, nu exista obligativitatea sa se suspende c.i.m. ... cele trei articole sunt reglementate de norme dispozitive si nu imperative, chiar daca nu se presteaza munca in acele situatii prevazute de textele de lege ...
Norma dispozitiva da posibilittaea partlor sa deroge de la continutuil acesteia ...