avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

soacra mea a decedat in urma cu doi ani;socrul meu s-a recasatorit si nu s-a facut succesiune la apartamentul detinut de socrii mei.Acum,in prezent socrul meu si noua lui sotia locuiesc in apartametul sus mentionat.
Dupa decesul socrului meu,sotia lui ar putea sa ramana cu ceva din ceea ce ii revine sotului meu?(apartamentul)
Sigur ca da, pentru ca are posibilitatea sa vina la mostenire in calitate de sotie supravietuitoare.
dar nu vad de ce;nu e bun comun,nu e bun dobandit in timpul casatoriei
Stimata doamna, decesul nu e divort! La deces Sotul supravietuitor are dreptul la patrimoniul autorului, adica la al sotului decedat indiferent daca bunurile erau comune sau proprii. Ati mai deschis acelasi topic si ati primit acelasi raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire corinamilitaru corinamilitaru soacra mea a decedat acum 2 ani,iar socrul meu s-a recasatorit.nu s-a facut succesiune,iar apartamentul pe care socrul meu l-a detinut impreuna cu soacra mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire filipconstantin filipconstantin buna, acum 9 zile a murit socrul meu care a fost casatorit in 1983cu mama sotiei mele ea mai avea un copil inaintea casatoriei care sotul nu la acceptat si ... (vezi toată discuția)