avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala amenda radar

Salut!
Am nevoie de ajutor, va rog frumos!
Atazi, 17.04.2012. ma indreptam inspre localitatea Targoviste, din sens opus venea un Logan al Politie, au aprins girofarurile, au intors, mi-au comunicat prin portavoce sa-i urmez pana la urmatoarea parcare!
Aici, surpriza, mi-au spus ca aveam 104km/h in localitate, in Ilfoveni mai exact!Am cerut sa vad video, caci nu cred, sincer, ca am avut 104km, dar agentul mi-a spus ca nu este posibil
Am semnat procesul verbal, dar la obiectiuni, am specificat ca nu cred ca asta era viteza mea in acel moment si ca nu mi s-a aratat proba video!
Dupa ce am semnat procesul verbal, si mi-a inmanat dovada si procesul, m-am urcat la volan sa-mi continui drumul! cei de la politie, mi-au facut semn sa mai opresc o data, m-au chemat la masina si mi-au aratat video , masina mea apare cu 104km/h, dar cred ca e imposibil, si eu si prietena mea am vazut ca aveam undeva in jur de 80km/h
Mi-au luat permisul, si mi-au dat o dovada pt 15 zile
Domiciliul meu este in judetul Teleorman!
Vreau sa fac contestatie, Loganul cu radar era in miscare, nu stationat, vena din sens opus!
Ce e de facut?
Multumesc frumos!
Marius
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:40, 18 Aprilie 2012
Formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la primirea PV si solicitati in instanta sa se faca dovada ca acel aparat cinemometric era omologat la zi si era din clasa celor care pot masura viteza din miscare.
Astfel, conform NML 021-05 modificata prin Ordinul 187/2009 Publicat in M.Of. 546/06 aug. 2009, la art. 3.3.4. spune "Cinemometrul utilizat in regim de deplasare trebuie sa masoare simultan atat viteza vehiculului-tinta, cat si viteza autovehiculului de patrulare"
De asemena, vedeti art. 5.2.1. "In buletinele de verificare metrologica, eliberate in urma verificarilor initiale si a verificarilor periodice ale cinemometrelor montate pe masini, care functioneaza in regim stationar, sau atat in regim stationar cat si in regim de deplasare, trebuie sa se mentioneze marca si numarul de inmatriculare ale autovehiculului de patrulare pe care este amplasat cinemometrul, legalitatea cinemometrului fiind valabila numai pe autovehiculul pe care acesta era montat la momentul efectuarii verificarii metrologice.

Problema este ca va trebui sa depuneti plangerea la judecatoria de unde apartine teritorial organul politiei care a constatat contraventia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doua intrebari scurte: 1. am o contestatie pentru ... goldieczr goldieczr Buna ziua, doua intrebari scurte: 1. Am o contestatie pentru radar. Cum pot sa fac rost de inregistrarea video? (in contestatie este mentionat ca judecata sa ... (vezi toată discuția)