avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modulul pedagogic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modulul pedagogic

Sunt angajat la o uinversitate pe postul de asistent universitar din 2003. Anterior, intre 2000 si 2003 am fost pe post de preparator la aceeasi universitate. In tot acest interval, din 2000 pana anul acesta, angajatorul nu mi-a pomenit nimic de necesitatea ca eu, pentru a putea preda, sa fi absolvit modulul pedagogic. Am fost primit la concurs si angajat pe post fara acest modul iar in urmatorii 4 ani nu mi s-a cerut niciodata sa urmez aceste cursuri de pedagogie (desi in lege, dupa cum am citit de curand, asa ar fi trebuit sa fie: adica fie sa am aceasta calificare la angajare, fie sa o obtin in maxm 4 ani de la angajare).
De curand, am fost anuntat ca daca nu urmez acest modul, nu voi mai putea preda. Intrebarea mea este, a cui este vina pentru acasta stare de fapt? Pentru ca acum universitatea ma obliga (pe mine si pe alti cativa colegi) sa facem acest curs care din pacate nu este gratuit. Si oricum, de ce sa platesc eu pentru ceva ce ei au omis sa imi ceara sa fac acum 8 ani? Adica universitatea s-a folosit de mine ilgal timp de 8 ani?

Multumesc.
AndreiV
Cel mai recent răspuns: andreiv3103 , utilizator 19:48, 3 Decembrie 2008
Buna ziua!
Universitatea nu s-a folosit de dvs timp de 8 ani ci putem spune ca ati fost privilegiat pt faptul ca ati fost angajat pe acest post fara studiile necesare. Aveti noroc de faptul ca ati primit un avertisment si nu s-a renuntat din prima la dvs pentru a angaja pe altcineva care are aceste studii de psihopedagogie. In plus, universitatea nu s-a folosit de dvs deoarece ati fost remunerat. Poate e greu dpdv financiar sa urmati aceste cursuri, dar, daca aveti o sansa de a ramane in functie, nu o ratati.
O zi buna!
Aveti noroc ca accepta sa faceti acest curs acum, asa ca nu ratati ocazia.
Erau obligati sa va anunte ca pentru a preda la ore trebuie sa aveti acel modul pedagogic absolvit.
elis a scris:

Erau obligati sa va anunte ca pentru a preda la ore trebuie sa aveti acel modul pedagogic absolvit.

Asta vroima sa spun si eu... nu mi se pare normal ceea ce s-a facut. S-au trezit acum, dupa 8 ani ca e nevoie de el, desi legea spune clar ca trebuia sa il am la angajare sau sa il obtin in cel putin 4 ani de la angajare. Eu nu aveam cum sa stiu asta. Era de datoria lor sa ma informeze. Ceea ce nu mi se pare mie corect e sa ne puna acum sa facem acel modul si sa platim 700 de ron pentru asta, cand daca ne anuntau la angajare ne puteam inscrie atunci si il puteam face gratis (acum 8 ani s-ar fi putut asta). Universitatea are departament de pedagogie. Ar putea lua o decizie interna ca pentru cei care au deja peste x ani vechime (x ar putea fi de ex minim 6 ani) sa se considere calificare la locul de munca si sa ne elibereze o astfel de adeverinta GRATUIT pe acest considerent.
Referitor la solutia data de dvs, singurul organ competent a va raspunde este Senatul universitatii sau cel al Facultatii unde predati ....

:offtopic: P.S.
Mie mi-au spus ca este obligatoriu sa am acel modul pedagogic pentru a putea preda in facultate si chiar m-au ajutat sa-l fac cei din conducerea facultatii .....:)

Alte discuții în legătură

Dppd, curricula, universitatea bucuresti m1ha1g m1ha1g Stimati domni, sunt absolventa a facultatii de Teologie Baptista Litere (univ.Bucuresti, promotia 2003). In anul 2008, am fost obligata sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Invatamant primar jomini jomini Buna ziua, Am absolvit Facultatea de Filosofie, detin diploma de licenta si doresc sa intru in invatamant ca invatator (profesor clasele I-IV). Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Curs postuniversitar de certificare pentru profesia didactica, nivel i retromusculo retromusculo Buna ziua, Am absolvit in Bucuresti ASE-ul specializarea Comert, la zi, cu diploma de licenta si as dori sa stiu daca in urma absolvirii cursului ... (vezi toată discuția)