avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cheltuieli aferente sediu PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cheltuieli aferente sediu PFA

Eu si sotul meu locuim intr-un apartament de doua camere. Fiul nostru este PFA cu sediul social la domiciliul nostru, prin contract de comodat. Intrebarea este daca el poate contribui la cheltuielile de intretinere a apartamentului pe care sa si le deduca din venituri in vederea stabilirii impozitului. Daca da, in ce cote si cu ce documente se probeaza avand in vedere ca de la administratia blocului se obtine o chitanta pe numele proprietarului si factura la energie electrica este tot pe numele proprietarului. Avand in vedere ca si internetul, telefonul se folosesc in comun dar abonamentul este pe numele sotului meu poate deduce parte din acest abonament? Ce alte cheltuieli se mai pot deduce? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 08:36, 18 Aprilie 2012
In contractul de comodat era bine sa se mentioneze cat din cheltuieli suporta PFA-ul. Faceti un act aditional la contract si precizati ca, de exemplu, 30% se suporta de PFA. Cheltuielile suportate de PFA, conform Codului fiscal, trebuie sa fie efectuate in scopul realizarii de venituri. Cheltuielile cu telefoanele sunt deductibile daca acestea sunt pe PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa voicudamian voicudamian Buna dimineata, Am inceput activitatea ca PFA-traducator de la 1.07.2013 Intrebare : 1.Intrucat in luna iulie am numai cheltuieli aferente activitatii PFA ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa malihinv malihinv Buna ziua, Doresc sa infiintez o intreprindere PFA in domeniul consultantei si proiectarii tehnice, neplatitoare de TVA, in apartamentul in care locuiesc cu ... (vezi toată discuția)