avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie concediu prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie concediu prenatal

Lucrez la o societate in care, in zilele de salariu, banii se dau in mana, fara a se semna un stat de plata. Am intrat in concediu prenatal, banii pe prima luna i-am primit la fel, fara a primi o fisa, un stat de plata cu modul de calcul. Pentru lunile urmatoare am depus la birou concediile, dar indemnizatia care imi revine pt acestea nu am primit-o.
As dori sa stiu cum pot beneficia de dreptul meu la indemnizatie, cum as putea sa cer firmei ca sa imi faca aceasta plata oficial, sa primesc fisa cu modul de calcul al indemnizatiei si banii in cont, pentru a evita neplacerea de a tot suna la birou si sa primesc doar amanari nefondate...
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 13:40, 3 Decembrie 2008
Daca societatea nu vireaza banii pe card salariatilor nu veti putea beneficia de un tratament aparte, nu exista prevedere legala care sa oblige angajatorul sa va elibereze salariul in forma dorita de dvs.
Cat priveste plata cm prenatal si postnatal este in cunatul de 85% din media zilnica pe ultimele 6 luni anterioare primului concediu imultita cu nr. de zile lucratoare de concediu, acestea fiind acordate in continuare, astfel ca suma de care beneficiati ar trebui sa aiba mici variatii in functie de nr. zilelor lucratoare din luna :20, 21, 22.....cate sunt .
Solicitati statul de plata la semnat, daca vi se refuza prezentarea modului in care s-a facut calculul incercati o reclamatie la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal, va rog ajutor! oanap1988 oanap1988 Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o informatie, lucrez cu 2 ore pe cartea de munca de 6 luni si sunt insarcinata in 5 luni, pot primi concediu ... (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata si concediu de odihna 2009 Andrada Ionescu Andrada Ionescu Buna ziua, Sunt insarcinata in 6 luni si din pacate, societatea unde mi-am desfasurat activitatea in ultimii 2 ani, mi-a provocat pana acum numai surprize ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal simona karina simona karina buna ziua as avea o intrebara referitor la plata concediului prenatal si postnatal in conditiile in care mentionez ca eu sunt angajata la o firma dar imi ... (vezi toată discuția)