avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediul prenatal si postnatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediul prenatal si postnatal

buna ziua as avea o intrebara referitor la plata concediului prenatal si postnatal in conditiile in care mentionez ca eu sunt angajata la o firma dar imi platesc eu darile catre stat fiind o conventie intre mine si angajator ... ei bine eu am nascut in luna ian 2010 si sunt in concediu prenatal din 1 .12. 2009iar in concediu postnatal din 27. 01.2010acum angajatorul mi-a spus ca eu ar mai trebui sa-i dau inca 400 ron pe lunile ian si feb as vrea sa stiu daca plata concediului fiind de 85% din salar bani care firma trebuie sa-i primeasca ulterior de la stat pe langa acesti 85% pentru fiecare luna in parte eu mai trebuiie sa mai adaug cate 200ron ptr fiecare luna in parte stiind ca acei 85% se ridica din sal minim pe economie undeva la 450 ...500 roni iar eu pentru fiecare luna inainte de concediu ii plateam 350 roni si as mai vrea sa stiu daca din banii primiti de firma de la stat ei mai trebuie sa plateasca darile salariatului catre stat sau acelea sunt deja platite din cei 85%
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:57, 9 Februarie 2010
Concediul de maternitate se plateste din FNUASS si se calculeaza prin aplicarea 85% la baza de calcul multiplicata cu numarul de zile lucratoare(aferente lunii in care se inregistreaza).Baza de calcul este media veniturilor realizate pe ultimile 6 luni.

La indemnizatia de maternitate se calculeaza CAS la nivelul unui salariu minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal - cat mai repede ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai ... (vezi toată discuția)
Prenatal / postnatal laura25gabi laura25gabi Buna ziua, Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii iunie , pana pe 7 ian am fost angajata la o firma iar din 8 ian mi-am bagat cartea de munca la cumnatul meu pe ... (vezi toată discuția)
Plata concediului prenatal alinastanraluca alinastanraluca Buna ziua am si eu o mare nelamurire si sper sa ma ajutati. Am intrat in concediu prenatal incepand cu data de 01.02.2010 si astazi 02.02.2010 i l-am dus ... (vezi toată discuția)