avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pentru depunerea unui permis este necesar un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pentru depunerea unui permis este necesar un certificat de grefa?

Buna zua,

Sotului meu i s-a suspendat permisul pentru ca nu a acordat prioritate. A contestat procesul verbal, iar in urma procesului s-a hotarat suspendarea permisului. As dori sa stiu daca are nevoie de certificatul de grefa ca sa il depuna. El inca nu a primit hotararea judecatoreasca.
Cel mai recent răspuns: pellyx31 , utilizator 17:09, 18 Aprilie 2012
Da, permisul de conducere se preda impreuna cu certificatul de grefa.
Rolul certificatului de grefa este tocmai acela de a atesta solutia dispusa de instanta pe de o parte, iar pe de alta parte, avand in vedere ca permisul trebuie predat in termen de 15 zile de la pronuntare, iar hotararile civile de redacteaza intr-un termen de 30 de zile de la pronuntare, singura varianta ramane obtinerea acestui certificat de grefa si predarea permisului de conducere impreuna cu certificatul.
Sanctiunea nedepunerii permisului de conducere in termenul de 15 zile de la pronuntare, atrage sanctiunea majorarii perioadei de suspendare a drepului de a conduce cu inca 30 de zile.
Hotararile irevocabile nu se mai comunica, prin urmare nici nu o va primi.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
perfect adevarat ce spune d-na avocat doar ca mie mi la-u luat si fara certificatul de grefa si mi-a marit suspendarea cu 30 de zile, oare cum de s-a putut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce pellyx31 pellyx31 mi-a fost suspendat permisul pe 30 de zile , am facut contestatie s-a judecat si s-a dat o hotarire definitiva si irevocabila pe 9 feb . im martie ma cheama la ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva necomunicata manea_laura manea_laura Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea problema: Pe data de 01,04,2014 mi s-a respins apelul ,definitiv, prin hotarare. Am sunat ... (vezi toată discuția)