Bunicul meu este recasatorit cu cea de-a doua sotie, si are un copil ( mama mea) cu prima sotie (decedata). Tot cu prima sotie a facut si casa.
Avand in vedere infinitele dispute pe seama mostenirii as vrea sa-mi spuneti urmatoarele lucruri:
1. Ce procent din casa detine cea de-a doua sotie, dupa decedarea bunicului si ce procent detine mama?
2. Daca mama doreste inca de pe acum sa faca partajul si sa intre in posesia mostenirii ( cu ambii proprietari ai casei in viata) ce trebuie sa faca?
3. Sa presupunem ca mama obtine partea cuvenita, si bunicul meu moare atunci sotia acestuia are drept la o cota parte din casa....poate face ceva sa o oblige pe mama in cazul in care aceasta doreste sa plece si sa o oblige pe mama sa-i dea banii pe mostenirea ei?
nota: Mama este trecuta in actele casei ca succesoare a bunicii mele( prima sotie).
O ultima intrebare :
4. Cam cat dureaza obtinerea partajului si cam ce costuri implica( per ansamblu).
Sotia va avea 1/4, copilul 3/4 din masa succesorala.
Pactul asupra unor mosteniri nedeschise este interzis. Succesiunile se deschid prin moarte.
Tatal poate sa faca fiicei contract de vanzare cumparare fiicei.
Intrebare
dana15
Buna ziua,
Ma numesc Dana R si am si eu o intrebare:in cazul in care s-a facut o chitanta de mana(acum 6 ani) prin care mama vinde jumatate de mostenire ... (vezi toată discuția)