avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta de succesoral!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta de succesoral!

Salut!
Am urmatoarea speta. Sunt parintii, 3 copii, 4 nepoti si o sotie. Parintii au decedat si deasemenea cei 3 copii au decedat fara sa faca succesiunea dupa parinti; parintii au decedat primii, copiii dupa. 2 dintre cei 3 copii, au nepoti iar cel de-al treilea are o sotie supravietuitoare. Acum nepotii vor sa faca succesiunea dupa bunici. In cei priveste pe ei, este destul de clar, urca prin reprezentare in drepturile parintilor lor, insa ce nu-mi este mie foarte clar si aici as vrea sa ma ajutati, este daca sotia supravietuitoare a celui de-al treilea copil are drepturi la aceasta mostenire. Situatia este complicata si de existenta unui testament prin care ce de-al 3-lea copil ii lasa sotiei drepturile sale asupra mostenirii dupa parintii sai in conditiile in care, repet, succesiunea dupa parinti nu fusese facuta. Acestea fiind spuse urmeaza sa forumulez cateva intrebari la care as dori raspuns:

1) Se pot transmite prin testament drepturile succesorale asupra unei mosteniri ? Este valid un astfel de testament?
2)Ce drepturi are sotia supravietuitoare asupra mostenirii dupa parintii sotului in ipoteza ca testamentul este valid si ce drepturi are, sau daca mai are, in ipoteza in care testamentul nu este valid?
3)Daca drepturile asupra unei mosteniri nedeschise sunt transmisibile prin testament, atunci nu ar avea drepturi in acest sens si descendentii de frati, care au calitatea de mostenitori rezervatari?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:42, 27 Ianuarie 2011
buna seara,
nu este vorba de reprezentare in acest caz, vorbim de retransmiterea dr succesorale.
oprirea pactelor nedeschise priveste succesiuniile care nu s-a deschis.
o succesiune se dechide prin moarte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni titi marina titi marina Va salut cu respect. Revin cu o intrebare la care, deocamdata, nu gasesc raspunsul cert. Am fost patru frati. Dupa decesul tatalui si mamei noastre, nu am ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu se realizeaza o succesiune? vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua , Doresc sa va prezint urmatoarea situatie , la care va rog sa ma ajutati cu o clarificare : Daca sotia unui cuplu fara copii a decedat si exista 4 ... (vezi toată discuția)