Salut!
Am urmatoarea speta. Sunt parintii, 3 copii, 4 nepoti si o sotie. Parintii au decedat si deasemenea cei 3 copii au decedat fara sa faca succesiunea dupa parinti; parintii au decedat primii, copiii dupa. 2 dintre cei 3 copii, au nepoti iar cel de-al treilea are o sotie supravietuitoare. Acum nepotii vor sa faca succesiunea dupa bunici. In cei priveste pe ei, este destul de clar, urca prin reprezentare in drepturile parintilor lor, insa ce nu-mi este mie foarte clar si aici as vrea sa ma ajutati, este daca sotia supravietuitoare a celui de-al treilea copil are drepturi la aceasta mostenire. Situatia este complicata si de existenta unui testament prin care ce de-al 3-lea copil ii lasa sotiei drepturile sale asupra mostenirii dupa parintii sai in conditiile in care, repet, succesiunea dupa parinti nu fusese facuta. Acestea fiind spuse urmeaza sa forumulez cateva intrebari la care as dori raspuns:
1) Se pot transmite prin testament drepturile succesorale asupra unei mosteniri ? Este valid un astfel de testament?
2)Ce drepturi are sotia supravietuitoare asupra mostenirii dupa parintii sotului in ipoteza ca testamentul este valid si ce drepturi are, sau daca mai are, in ipoteza in care testamentul nu este valid?
3)Daca drepturile asupra unei mosteniri nedeschise sunt transmisibile prin testament, atunci nu ar avea drepturi in acest sens si descendentii de frati, care au calitatea de mostenitori rezervatari?
buna seara,
nu este vorba de reprezentare in acest caz, vorbim de retransmiterea dr succesorale.
oprirea pactelor nedeschise priveste succesiuniile care nu s-a deschis.
o succesiune se dechide prin moarte.
Succesiuni
titi marina
Va salut cu respect.
Revin cu o intrebare la care, deocamdata, nu gasesc raspunsul cert.
Am fost patru frati. Dupa decesul tatalui si mamei noastre, nu am ... (vezi toată discuția)