avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CARE ESTE PROCEDURA LEGALA PENTRU A IESI DIN ASOCIERE ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CARE ESTE PROCEDURA LEGALA PENTRU A IESI DIN ASOCIERE INTR-UN SRL

BUNA ZIUA ,
VREAU SA IES DINTR-O FIRMA IN CARE SUNT ASOCIAT CU CINEVA FIECARE DETINAND CATE 50%.
EU IN PRINCIPIU VREAU SA CEDEZ CATRE ASOCIATUL MEU PARTEA MEA SI ASTFEL SA IES DIN FIRMA.
DACA MA ADRESEZ LA REGISTRUL COMERTULUI GASESC ACOLO REZOLVARE?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:09, 18 Aprilie 2012
Verificati ce scrie in Actul constitutiv al societatii referitor la cesiunea partilor sociale si la retragearea din societate. La Registrul comertului mergeti atunci cand ati incheiat actele prin care ati cesionat si v-ati retras din societate, pentru a se efectua mentiunile corespunzatoare
asociatul meu imi cere copie dupa actul de identitate si sustine ca va merge la registrul comertului si cei de acolo vor rezolva acteleurmand ca eu sa ma prezint in corpore sa semnez cand vor fi gata actele .
vi se pare normal?
Cei de la Registrul Comertului ofera servicii de consultanta si redactare acte contra-cost. Daca nu sunteti sigur de intentiile celuilalt asociat atunci mergeti impreuna
jonyyo a scris:

asociatul meu imi cere copie dupa actul de identitate si sustine ca va merge la registrul comertului si cei de acolo vor rezolva acteleurmand ca eu sa ma prezint in corpore sa semnez cand vor fi gata actele .
vi se pare normal?

Este o practica a celor de la registrul comertului ca unul din asociati sa se prezinte cu copie dupa actele de identitate ale celorlalti asociati pentru a ,,comanda" modificarile dorite, urmand ca dupa procesarea actelor toti asociatii sa se prezinte pentru semnaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Iesire din firma soc soc sant asociat 50% la o firma cu doi asociati ,celalalt fiind si administrator si as dori sa ies din firma.avem ceva restante la finante.care sant etapele care ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Goran Carmen Goran Carmen Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum pot iesi din firma fiind asociat cu 50% procente? Am creditat firma, sediul social este in apartamentul meu. Pot sa ies ... (vezi toată discuția)