avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire prin testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire prin testament

Am testament de la o matuse fara mostenitori rezervatari,cand pot intra in posesia mostenirii?
La data deschiderii succesiunii( adica a mortii testatoarei).
Trebuie sa obtineti certificat de mostenitor de la notar.
am fost astazi la notar si a spus ca trebuie sa fac o cere de acceptare si succesiunea se va face dupa un an de la deces. Este corect?
Este corect ca trebuie sa dati declaratia de acceptare a mostenirii dar atata vreme cat nu exista un mostenitor rezervatar nu vad de ce trebuie sa asteptati sa se scurga termenul de optiune succesorala.
Aveti de Gand sa o ingropati asa de repede?! Din timpul vietii?!

Da ce v a spus notarul are dreptate, termenul de optiune succesorala s a marit la un an de zile...in acest timp, cand o veni timpul...., veti face declaratia de acceptare a succesiunii, apoi dupa expirarea termenului de 1 an de la deces, vi se va elibera certificat de mostenitor in baza testamentului, daca nu mai apar alti mostenitori si nimeni nu contesta testamentul....
cred ca va grabiti cu ironiile,matusa mea, Dumnezeu S-o ierte,este decedata de 3 luni!

Alte discuții în legătură

Succesiune Bogdan62 Bogdan62 Tatal meu s-a recasatorit in anul 1973,fara a rezulta vreun descendent,eu fiind singurul lui copil,care ii port numele.Sotia lui care a decedat,are o sora cu o ... (vezi toată discuția)
Îngrijire mătușă în vârstă, văduvă, în schimbul apartamentului său. care este cea mai bună variantă de contract pentru mine? giullianna giullianna Buna ziua! Apelez la dumneavoastra pentru a ma lamuri intr-o problema. Am o matusa de 74 de ani, a carui sot a decedat anul trecut, ei neavand copii. De cateva ... (vezi toată discuția)
Durata dezbatere mostenire notar Darius8080 Darius8080 Buna ziua,doresc sa intreb care este durata dezbaterii unei mosteniri la notarul public?Mentionez ca sunt unicul mostenitor prin testament inregistrat la birou ... (vezi toată discuția)