avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Durata dezbatere mostenire notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Durata dezbatere mostenire notar

Buna ziua,doresc sa intreb care este durata dezbaterii unei mosteniri la notarul public?Mentionez ca sunt unicul mostenitor prin testament inregistrat la birou notarial,am furnizat toate documentele cerute de catre notarMultumesc
Cel mai recent răspuns: anda2016 , utilizator 12:37, 21 Aprilie 2016
depinde . Procedura succesorala este destul de complexa. Mergeti si vorbiti cu notarul la care ati pus pe rol dosarul, el stie ce acte va mai trebuie...
In mod normal, daca sunteti unicul mostenitor (fiu, fiica, etc) si defunctul nu mai are alti mostenitori, timpul alocat nu este mare. Se solicita de la camera notarilor adresa din care sa rezulte daca mai exista deschisa la un alt birou notarial succesiunea defunctului, se verifica testamentul, eventual sunteti trimis sa fie mentionat pe el ca nu a fost revocat si cam atat. cca 2 saptamani.
Daca insa defunctul mai are si alti prezumtivi mostenitori si nu a trecut un an de la data decesului se notifica si prezumtivii mostenitori pentru a se pronunta asupra participarii sau nu la dezbaterea mostenirii. In termenul de optiune succesorala acestia pot sa accepte sau nu si atunci termenul este mai mare.
Buna ziua,va multumesc pt raspunsuri.Persoana care mi a lasat mostenirea nu mai are nici o ruda de gr I ,parinti copii sotie,Am prezentat notarului actele cerute certificat de deces al parintilor,sentintele de divort ale pers decedate in care este stipulat ca nu au rezultat copii in urma casatoriilor(2).
Trebuie sa aduceti si doi martori care au cunoscut pe defunct, certificat de atestare fiscala pe bunul imobil, extras de CF de informare daca imobilul este intabulat.
Am prezentat si aceste acte,a mai ramas sa duc doi martori.Notarul mi a spus ca poate dura succesiunea pana la un an.

Alte discuții în legătură

Testament mama33 mama33 Buna ziua! Am si eu o nelamurire; _avem testament facut cu propietarul si vreau sa stiu care mai sunt legile legate de acest testament facut prin ... (vezi toată discuția)
Testamente lasate unui nepot. dreptul (partial sau deplin) al mostenitorului rezervatar grad i? Tetriss Tetriss Buna ziua Sunt singurul nepot (fiu al parintilor) in familie. Problema sta in felul urmator: Bunicii din partea mamei au decedat, dar ambii mi-au lasat ... (vezi toată discuția)
O cunoștință fără descendenți sau rude în viață mi-a lăsat un testament. care este procedura de dezbatere a moștenirii, și cine ar putea ataca testamentul? balaceanuandrei balaceanuandrei Am un testament lasat de o cunostinta fara copii sau alte rude(frati,surori,parinti).In ce conditii se face mostenirea si cine poate ataca testamentul. (vezi toată discuția)