avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redozare pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redozare pedeapsa

daca o persoana a fost condamanata pentru tentativa de omor la 4 ani o data cu intrarea noului cod peneal se mai poate face ceva pt redozarea pedepsei
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 17:53, 20 Aprilie 2012
Da, mai exista cerere de liberare conditionata.
Daca are probe temeinice ca nu el este autorul se poate cere revizuirea.
va multumesc tuturor pt raspunsuri
mai am o intrebare la revizuire se poate da o pedeapsa mai mare decat cea actuala?
la revizuire poate sa primeasca o pedeapsa mai mare decat cea actuala ?
Revizuirea este admisibila daca din probele stranse in cursul cercetarii sunt suficiente pentru admitere in principiu ! In concluzie, trebuie sa aveti probe si indicii temeinice.
Revizuirea in defavoarea condamnatului se face intr-un termen de 1 an si cu anumite conditii.
Dupa cate am inteles cererea de revizuire nu este in defavoarea condamnatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva -intrarea in vigoare a noului c.pen./rejudecare? ioanapad ioanapad o persoana care a fost condamnata definitiv la 18 ani in baza articolului 174/175 lit i [[ Art. 175 Omorul calificat Omorul săvârşit în vreuna din ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau nu? sadkid sadkid Buna ziua , Rog sa ma ajutati cu un sfat... Am un prieten, care in urma cu 3 ani a fost agresat inpreuna cu alte persoane de un vecin un pic ... (vezi toată discuția)
Omor deosebit de grav!!!! lor3na lor3na Buna seara!As dori sa-i refac revizuirea dosarului sotului meu care este condamnat la 25 de ani de detentie.In vara anului 2003 sub influenta alcoolului si a ... (vezi toată discuția)