avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre mostenire...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre mostenire...

Buna seara ,
Va rog o consultatie : Bunicul a decedat in 1971( fiin recasatorit si nu a mai avut copii ), cei doi copii ai lui ,tatal meu (decedat) si unchiul nu au fost chemati la sccesiune ,au aflat de deces in 1991 cand le-a trebuit certificatul la retrocedarea pamantului .
Intrebarea este daca acum se mai poate face mostenirea de catre unchiul meu si cum se procedeaza ?
Cel mai recent răspuns: nicolae01 , utilizator 13:24, 6 Mai 2012
Daca nu a fost dezbatuta succesiunea, atunci puteti sa solicitati acest lucru la notar daca exista intelegere intre mostenitori sau in instanta. La mostenire va veni unchiul impreuna cu dumneavoastra prin reprezentarea tatalui decedat
Florea Ana-Maria a scris:

Daca nu a fost dezbatuta succesiunea, atunci puteti sa solicitati acest lucru la notar daca exista intelegere intre mostenitori sau in instanta. La mostenire va veni unchiul impreuna cu dumneavoastra prin reprezentarea tatalui decedat

Va multumesc !!

As mai avea o nelamurire :1. Mostenirea este doar adeverinta de punere in posesie ( pana la ora asta nu s-au retrocedat parcelele, nu sunt titluri de propietate) .Se poate dezbate succesiunea ?
2. Bunicul a decedat in orasul x si adeverinta este in orasul y .Mentionez ca ambele orase apartin de aceasi camera a notarilor publici .Unde se poate dezbate succesiunea ?
3. Am mai citit pe forum si am vazut ca imi trebuie si 2 martori ,care au cunoscut persoana decedata ...nu-i gasesc . Ce se poate face ?..
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
nicolae01, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr.18/1991 a fondului funciar petreica petreica buna ziua, va rog sa ma ajutati la acesta Intrebare In 1992, bunica mea a decedat In 1994, sa emis un titlu de propietate de 3 hec pe legea nr 18/1991 pe ... (vezi toată discuția)
O situatie,titluri de propietate...va rog ajutati-ma nicolae01 nicolae01 Buna ziua , In anul 1991 ,tatal meu a facut cerere de retrocedare a unor terenuri ( TOPURI ) conf. L 18/91,care erau pe numele bunicului ,decedat la acea data ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de o mostenire va rog?! mihaela 13 mihaela 13 bunicii mei sunt ambii decedati. bunicul in1998, iar bunica anul acesta in ianuarie. au avut 2 copii. unchiul meu, si tata care a decedat si el in urma cu 4 ... (vezi toată discuția)