avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare legata de o mostenire va rog?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare legata de o mostenire va rog?!

bunicii mei sunt ambii decedati. bunicul in1998, iar bunica anul acesta in ianuarie. au avut 2 copii. unchiul meu, si tata care a decedat si el in urma cu 4 ani. intrebarea mea este: unchiul meu si cu mine suntem mostenitorii legali ai apartamentului bunicului meu, nu?
la cat timp dupa decesul bunicii se face sccesiunea?
in cazul in care eu nu sunt in tara ce se intampla? se amana succesiunea? sau imi pierd dreptul la mostenire prin neprezentare?
imi cer scuze daca intrebarile mele poate par puerile dar sunt total straina de termenii juridici. va rog ajutat-ma cu cateva raspunsuri. multumesc muult
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:48, 13 Iulie 2009
Aici sunt trei succesiuni distincte.

Bunicul a fost moştenit de unchi şi de tatăl dumneavoastră.

Pe tatăl decedat îl moşteniţi dacă aţi acceptat succesiunea, alături de soţia sa (dacă era în viaţă la decesul lui).

La succesiunea după bunica veniţi prin reprezentarea ttatălui predecedat, alături de unchi, culegînd cota pe care ar fi cules-o tatăl daca trăia la moartea bunicii.

Este nevoie să acceptaţi succesiunea după bunica în termen de 6 luni de la decesul ei, chiar dacă dezbaterea va avea loc mai tîrziu.
buna ziua.
1. moare bunicul . la succesiunea sa vin : sotia supravietuitoare( bunica ), si copiii sai, tatal dvs si unchiul dvs .
a fost dezbatuta succesiunea dupa bunicul dvs ?
2. anul acesta a decedat bunica dvs .
termenul legal pt acceptarea succesiunii este de 6 luni de la data decesului . trebuie sa mergeti , dvs si unchiul dvs ., la notar , in acest termen , pt a va exprima dorinta de acceptare a succesiunii.
ulterior, veti dezbate si succesiunea cand considerati dvs de cuviinta.

daca nu sunteti in tara , puteti mandata o terta persoana pentru a va reprezenta la notar.
procura trebuie autentificata, si se elibereaza de la consulat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Sucesiune mostenire ady492 ady492 Exista o casa facuta de bunici mei in anul 1935 cu teren de 300m din partea tatalui, bunici si tatal meu au decedat, tatal meu mai avea doi frati si o sora din ... (vezi toată discuția)
Mostenire Cristian-D Cristian-D Buna ziua si multumesc anticipat. Mama mea a mostenit in 2010 casa parintilor ei decedati (bunicilor mei) fiind unica proprietara(tatal meu este decedat din ... (vezi toată discuția)