avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Termen recuperare creanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Termen recuperare creanta

Ca sa intelegeti, speta e urmatoarea:

M.N. asociat in cadrul S.C. Trans S.R.L. se retrage prin cesionarea a 50% din partile sociale catre asociatul sau F.T. la data de 1.02.2007, Prin hotararea adunarii generale M.N. asociatul retras/cedent trebuie sa primeasca valoarea partilor sociale cesionate si 50% din activul net patrimonial al societatii,care la acea data era de 1.000.000 lei,din care M.N. avea dreptul la 500.000 lei.

In urmatoarele 3 luni de la retragere a primit suma 250.000lei care a fost inregistrata in contabilitatea firmei S.C. Trans S.R.L.
O parte din activul net al firmei era reprezentat de "Rezerve din facilitati fiscale- impozit pe profit" in valoare de 500.000 lei, rezerva care a fost lichidata prin preluarea intregii sume de bani de catre asociatul cesionar F.T. la lichidarea S.C. Trans S.R.L.

Societatea a fost dizolvata,lichidata si radiata din registrul comertului conform art 235 din L31/1990,asa cum reiese din Incheierea pronuntata de judecatorul delegat.
Ca urmare a lichidarii F.T. a preluat intregul activ inclusiv suma de 500.000 lei din "Rezervele din facilitati fiscale" astfel cum reiese din bilantul de lichidare din data de 30.07.2008.

M.N. afla de lichidare in semptembrie 2009 si doreste recuperarea sumelor de bani pe care nu le-a primit din retragerea sa+ repararea prejudiciului.

Asta ar fi speta, problema mea este daca M.N mai are dreptul sa ceara acei bani?
Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: marius05 , utilizator 01:09, 19 Aprilie 2012
Cu regimul juridic al " Rezervelor din facilitati fiscale- impozitul pe profit" ma puteti ajuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit nerepartizat sonya33 sonya33 buna ziua, am la 31.12.08 un profit de 45221lei la 31.12.09 ar trebui sa repartizez dividendele si sa fac plata impozitului pe dividende va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie maryette maryette Este vorba de 2 soc.care au fuzionat,una dintre ele a fost radiata. Intre data proiectului de fuziune si data efectiva a fuziunii,au existat modificari ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende firma matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, Am si eu doua intrebari: -Cand se impoziteaza dividendele unei firme? Cu cat? -Cum se impoziteaza profitul unei firme? Cu cat? Multumesc ... (vezi toată discuția)