avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua! Ma numesc Raduca Ioana, iar in primavara acestui an am hotarat sa ma separ de sotul meu violent, care imi batea copii. Am plecat din casa trecuta pe numele amandurora, copiii venind cu mine. As dori sa stiu daca am sanse sa raman cu casa doar pe numele meu. Casa a fost obtinuta in urma unei mosteniri pe care eu am avut-o de la fratele meu. Sotul meu nu are loc de munca stabil de ani de zile. Daca in urma divortului copii vor ramane la mine voi putea sa stau linistita in casa mea, obtinand un ordin de restrictie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ALINA CAUC , Avocat 21:46, 18 Aprilie 2012
Daca puteti dovedi provenienta banilor cu care ati obtinut casa puteti primi cota majoritara din imobil.

In România nu exista ordin de restrictie.
Legea a fost modificata, iar un articol in acest sens a fost publicat chir pe acest site.

Din mai, victima violentei in familie poate solicita ordin de restrictie care sa-l evacueze pe agresor de la domiciliul comun

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Bunurile dobandite prin mostenire legala reprezinta bunuri proprii, prin urmare vor ramane in proprietatea dvs exclusiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere interdictie de proximitate si interdictie de acces in locuinta in partaj hulian hulian Am 2 probleme. Primo: se poate obtine interdictia accesului fostului sot in apartament, acesta fiind in proces de partaj, in curs? El locuieste in strainatate, ... (vezi toată discuția)
Reguli de conviețuire până la divorț eldo eldo Ce se poate face pana la divort atunci cand intervine o comportare din partea sotului cu jigniri,tipete,amenintari ,violente verbale si fizice,instaurand o ... (vezi toată discuția)
Ordin de evacuare Cornelia_Alexandra Cornelia_Alexandra Buna seara,am si eu o intrebare legata de un ordin de evacuare. Sunt divortata si in proces de partaj, iar fostul sot nu locuieste la domiciliul proprietate ... (vezi toată discuția)