avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire masina

In urma succesiunii dupa tatal meu am renuntat si eu si fratii mei la masina mostenita in favoarea mamei. Masina este veche din 1974 si nu circula nimeni cu ea.Nu circula nimeni cu ea si singura solutie pentru noi este sa o vindem. Am trecut-o si la primarie pe numele mamei, am platit impozitul pentru ea si acum vreau sa va intreb : trebuie neaparat mers la politia rutiera pentru a o transcrie si pe numele mamei?Desi are taxele platite si actele in regula nu avem de gand sa circulam cu ea.
Cel mai recent răspuns: stelian222 , utilizator 13:09, 30 Iulie 2013
Da, transcrierea la politia rutiera este obligatorie.
Mi se pare aiurea! Mama nici macar nu are carnet de sofer, nici nu a avut niciodata!
Exista si un termen limita pentru transcriere? Intreb acest lucru deoarece in decurs de 7 saptamani am cheltuit foarte mult cu mormantarea, succesiunea, etc.Se poate face peste vreo 2-3 luni?
Nu exista un termen, insa nu veti putea vinde fara transcriere.
Multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Transcriere auto pampi741 pampi741 In urma decesului tatalui meu, am mostenit un autoturism Dacia Logan. Luna viitoare expira ITP-ul. Pot sa reinnoiesc ITP-ul fara transcrierea autoturismului? ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru autoturism dacia dobandit prin mostenire Popesku Popesku Buna ziua , am mostenit o Dacia de la tatal meu care a decedat . Mai am un frate si masina vreau sa o inmatriculez pe numele meu dar trebuie platit timbrul de ... (vezi toată discuția)
Auto, transcriere proprietar zuz56 zuz56 Buna ziua.Am vandut o masina-utilitara dacia 1304,am facut act vanzare-cumparare,i-am dat cumparatorului certificat fiscal.Acesta-cumparatorul,avea obligatia ... (vezi toată discuția)