In urma succesiunii dupa tatal meu am renuntat si eu si fratii mei la masina mostenita in favoarea mamei. Masina este veche din 1974 si nu circula nimeni cu ea.Nu circula nimeni cu ea si singura solutie pentru noi este sa o vindem. Am trecut-o si la primarie pe numele mamei, am platit impozitul pentru ea si acum vreau sa va intreb : trebuie neaparat mers la politia rutiera pentru a o transcrie si pe numele mamei?Desi are taxele platite si actele in regula nu avem de gand sa circulam cu ea.
Sunt intr-o situatie asemanatoare. Am mostenit de la tatal meu o masina, dacia logan Euro3. Nici daca as vrea(valabil si pt. viitor probabil) nu as avea cum sa o vand din cauza timbrului de mediu care costa cat valoarea masinii. Asa ca singura solutie este sa o patrez. Mostenitorii suntem eu, mama si sora mea. Cum nu intentionam sa vindem masina ar avea sens toata procedura de reanmatriculare sa o trec pe numele meu? Este de ajuns pt a folosi masina acel certificat de mostenire pe care o sa il obtinem de la notar? Daca da, cum platesc RCA,rovigneta,Itp,impozit? pe numele cui? Multumesc frumos pt. eventualele raspunsuri.
Transcriere auto
pampi741
In urma decesului tatalui meu, am mostenit un autoturism Dacia Logan. Luna viitoare expira ITP-ul. Pot sa reinnoiesc ITP-ul fara transcrierea autoturismului? ... (vezi toată discuția)