avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cheltuieli deductibile?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cheltuieli deductibile?

Societatea a inchiriat un spatiu. Chiriasul si-a desfasurat activitatea, insa nu a platit cheltuielile cu asociatia, iar apoi a parasit spatiul.Societatea a fost data in judecata de asociatia de proprietari, si-a pierdut procesul.Executorul judecataresc a oprit din banca societatii suma respectiva, respectiv 9.000 lei , inclusiv penalitati.Este deductibila aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 09:41, 19 Aprilie 2012

iata un raspuns :
Art. 21 alin. (1) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal prevede ca, pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.

In acest sens, punctul 23 lit. d) din Titlul II al Normelor metodologice de aplicare a Legii 571/2003 privind Codul fiscal stabileste ca, dobanzile si daunele-interese, stabilite in cadrul contractelor economice incheiate cu persoane rezidente/nerezidente sunt cheltuieli deductibile pe masura inregistrarii lor.

Penalitatile de intarziere prevazute in contract, aferente anilor fiscali anteriori, nu sunt deductibile la determinarea profitului impozabil al anului curent
.


Mesc lili09.:)
Numai ca societatea nu a inregistrat aceste cheltuielile cu asociatia pe masura ce-au aparut....ca asta era in sarcina chiriasului, sa plateasca asociatia. #-o...societatea s-a trezit deodata ca-i data in judecata de asociatia de proprietari..Suma e veche de 7 ani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezidenti beinaz a beinaz a O societate romana cumpara un serviciu google din Irlanda. In conditiile in care nu se primeste certificatul de rezidenta fiscala impozitul pe venitul ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina sub valoare de achizitie iuli-ana iuli-ana buna ziua, societatea vrea sa vanda o masina sub valorea de achizitie, diferenta dintre valoarea ramasa si cea de vanzare este deductibila la calculul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli sediu social ionela_gj ionela_gj In cazul in care esti administrator la o societate comerciala iar sediul societatii este la tine acasa, ce cheltuieli poti face pentru respectivul sediu? Se ... (vezi toată discuția)