avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de desfacere CIM disciplinara - pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de desfacere CIM disciplinara - pensie

Buna ziua!
Va rog ajutor in urmatoarea problema complicata:
un angajat nu s-a prezentat la locul de munca timp de 5 zile, astfel pe cale disciplinara i s-a desfacut CIM-ul. Angajatul a contestat decizie in instanta, solicitand anularea acesteia si repunerea in situatia anterioara emiterii CIM + plata salariilor cuvenite pentru acea perioada.
Angajatul mai avea 5 luni si putea sa iasa la pensie.
Intre timp angajatorul s-a inteles cu angajatul pe cale amiabila la plata salariilor cuvenite si a acesta a renuntat la judecata. Angajatorul ar dori sa-l repuna pe angajat in situatia anterioara pentru ca acesta sa poata sa beneficieze de pensie, va rog sa-mi spuneti prin ce modalitate/acte se poate face acest lucru (nu se mai doreste introducerea unei actiuni in judecata)?
Multumesc,
H.
Cel mai recent răspuns: hajnyci , utilizator 15:20, 19 Aprilie 2012
Se va face decizie de revocare a deciziei de concediere ... in acest fel, se va anula concedierea disciplinara si va fi repus in drepturi acel salariat.

anularea concedierii se inregistreaza in REVISAL.
Daca angajatul a fost sanctionat prin desfacerea contractului nu inseamna ca nu mai poate beneficia de pensie.
Astfel de decizii contradictorii ale angajatorului nu inseamna decat un compromis daunator pentru firma si in detrimentul salariatilor ce isi respecta obligatiile.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
ContSters42179, utilizator
Multumesc pt. raspunsuri.

Freeelis, se poate face procedura amintita de Dvs. si in cazul in care concedierea s-a facut in mai 2011? Emitem decizie de revocare de ex. cu data de azi?
O alta intrebare (tot cam complicta): exista solutie si pt. de a anula decizia de concediere emisa in mai 2011 si a il reangaja doar pana la data de octombrie 2011?

Multumesc,
H.


Atata timp cat nu este interzis prin lege, se poate face asa ceva ... insa va fi greu cu celelate dispozitii legale in vigoare ... revisal, declaratii etc.

Angajatorul se poate prevalka de dreptul sau de a revoca orice decize emisa ... Atitudinea angajatorului de a revoca decizia emisă vădit cu încălcarea dispoziţiilor legale nu poate fi calificată că fiind un abuz de drept, atâta vreme cât prin conduita sa, acesta nu a făcut decât să asigure respectarea legii.
Multumesc mult Freeelis pt. raspunsul prompt, profesionist si la subiect =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie anulare la decizie de incetare contract de munca popescuflorina popescuflorina I.T.M.-ul ,legal vorbind,are obligatia sa tina cont de o decizie de anulare a deciziei de incetare a contractului de munca?Mi-a incetat contractul de munca (pe ... (vezi toată discuția)
Revocarea unei concedieri implica un nou contract de munca? tusu tusu Buna seara, se da urmatoarea situatie: angajat concediat disciplinar. dupa cateva zile, angajatorul emite o revocare a deciziei de concediere, dandu-si ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere daniell1980 daniell1980 Buna ziua, sunt nou in acest forum si as avea o intrebare...in pe la sfarsitul lui martie anul curent am avut niste probleme ka locul de munca..gestiune comuna ... (vezi toată discuția)