avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum fentezi cazierul fiscal?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum fentezi cazierul fiscal?

daca am cazier fiscal pot poate face o firma cu asociat unic sotul/sotia iar eu sa fiu administrator prin act constitutiv cu toate raspunderile aferente asociatului unic? daca nu se poate prin act constitutiv se poate prin procura notariala sau cum? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:18, 19 Aprilie 2012
Daca aveti inscrise in cazierul fiscal fapte care va fac incompatibil cu calitatea de asociat sau de administrator nu veti putea avea aceasta calitate. Ar fi o solutie prevazuta de Legea nr. 31/1990 la art. 71 prin care administratorul poate sa isi substituie o persoana cu acordul expres al asociatilor sa indeplineasca aceasta calitate, legea nereglementand ca aceasta persoana sa fie inregistrata in registrul comertului si astfel sa fie nevoie de depunerea cazierului fiscal. Parerea mea este ca printr-o procura notariala se pot stabili limitele mandatului de administrare pentru o persoana substituita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in nulitate rebecaiban rebecaiban de la inceput doresc sa va specific ca vreau sa imi pritejez asociatul A. eu detin 90 %, iar el 10&.administrator era persoana x.La o cumparare de imobile, ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt a reprezenta sc mihamagda mihamagda Buna ziua , Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator srl liah liah Un administrator de srl poate sa numeasca pe altcineva, un director, sa administreze societatea in locul lui, sau este obligatorie modificarea actului ... (vezi toată discuția)