avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de stat pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de stat pentru copil

Buna ziua.O persoana necasatorita are un copil care e trecut pe numele tatalui,tot pe numele lui a fost intocmit si dosarul de alocatie.As dori sa stiu daca se poate schimba alocatia pe numele mamei si care ar fi procedura.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 19 Aprilie 2012
Da, se poate schimba documentele pentru primirea alocatiei de stat pentru copil ... trebuie formulata o cerere de ordonanta presedintiala prin care instanta sa se pronunte in sensul de a va numi titularul alocatiei copilului, avand in vederea ca minorul locuieste cu dvs si tatal refuza sa va returneze alocatia cuvenita acestuia.
Cu sentinta pronuntata pe ordonanta presedintiala, mergeti la Institutia aferenta si modificati titularul .

Cererea de ordonanta prezidentiala sa inteleg ca trebuie depusa la judecatorie?
Da, se depune la judecatorie cerere de ordonanta presedintiala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare titular alocatie copil zapacita666 zapacita666 Buna ziua ! As dori si eu sa stiu cum as putea sa trec alocatia copilului de pe numele tatalui pe numele meu deoarece tatal nu vrea sa mi`o incredinteze ... (vezi toată discuția)
Obtinere ordonanta prezidentiala pt. incredintare minor beldan beldan ce acte trebuie depuse la judecatorie pentru obtinerea unei ordonante prezidentiale-incredintare minor si cum se redacteaza? (vezi toată discuția)
Alocatie copii in timpul divortului valchim valchim Sora mea este in divort cu sotul de cca. 2 ani, avand 2 copii minori. Acum 2 ani, cand I-au fost incredintati copiii prin ordonanta prezidentiala, pana la ... (vezi toată discuția)