avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim cu data din urma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim cu data din urma

Buna ziua,
Avem un angajat care lucreaza in lata localitate.
Azi am primit pe fax, o cerere de incetare contract de munca incepand cu data de 1.04.2012.
Noi suntem de acord , dar cu data de 1.04.2012?
cum putem sa rezolvam aceasta problema?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 20 Aprilie 2012
Din data de 01.04.2012 nu s-a mai prezentat la serviciu?Daca a lucrat totusi in aceasta perioada,considerati ca a lucrat in perioada de preaviz si ii desfaceti contractul de munca la data implinirii perioadei de preaviz.Dvs.aveti dovada depunerii cererii prin fax cu data de astazi oricum si daca nu este de aocrd cu efectuarea preavizului ii incetati CIM cu data de astazi conform cererii trimise in data de 19.04.
Se poate rezolva simplu ... daca este demisie cu preaviz ... incepand cu data de 02.04.2012 incepe sa curga termenul de preaviz ...care daca a fost modificat in durata maxima ,a tunci sunteti in termen cu incetarea c.i.m.
angajatul cere cu acordul partilor, adica fara preaviz, si vrea neaparat cu 1.04.
In aceste conditii se poate aproba cererea cu efectuarea preavizului, avand in vedere ca la firma ajuns azi 19.04?
Acordul partilor nu presupune acordarea preavizului , iar in acest caz nu se poate aproba o astfel de cerere de incetare cu acordul partilor cu data de 19.04.2012 ... nu exista acordul partilor .. in caz contrar, ar duce la nulitatea deciziei de incetare a c.i.m.

Numai in cazul demisiei si a unor situatii de concediere se acorda preaviz.
si in acest caz, cum fac incetarea de contract......

Alte discuții în legătură

Cererea de lichidare 1amalia 1amalia Ultima zi de munca a fost in data de 03.04.2012. Cererea de lichidare am depus-o dupa 10 zile , dar cu data de 04.04.2012. De ce mi se solicita o alta cerere ... (vezi toată discuția)
Preaviz elena-f-b elena-f-b Un salariat a depus cerere de incetare CIM incepand cu data de 01.12.2014. Apostila conducerii a fost cu respectarea preavizului de 20 de zile. De cand ... (vezi toată discuția)
Cfp, apoi demisie Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am un caz: un angajat care isi face cerere de cfp pe perioada:18.09.2013-11.10.2013.Intrebarile mele ar fi: ultima zi de suspendare cim e ... (vezi toată discuția)