avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dizolvarea si lichidarea firmei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dizolvarea si lichidarea firmei

S-a cerut lichidarea unei firme in 2009, registrul comertului a numit lichidator, dar nu s-au intreprins nici un fel de actiuni de atunci. Lichidatorul trimite mail cu legea societatilor comerciale pe care sa o citeasca asociatul unic si sa pregateasca actele conform acestei legi. Ultima data a trimis spre citire legea 85/2006 si a cerut sa se procedeze conform articolului 28 din aceasta lege. Intrebarea mea este daca se mai poate cere lichidarea firmei cu schimbarea lichidatorului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 05:21, 20 Aprilie 2012
Cine a cerut lichidarea societatii si in ce baza? Dvs. faceti referire la Registrul Comertului, ceea ce rezulta ca aceasta institutie a cerut dizolvarea si lichidarea societatii. In acest caz se aplica numai legea nr. 31 din 1990 - titlul VII si nu legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.
Studiati Normele metodologice publicate de registrul Comertului, Legea 31/1990 si legea 26 /1990, puteti face o cerere de mentiune la Oficiul National al registrului Comertului.

Intrebarea mea este daca se mai poate cere lichidarea firmei cu schimbarea lichidatorului. Va multumesc

Asociatii pot hotara numirea unui alt lichidator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen ContSters359380 ContSters359380 O societate a fost dizolvata in 2006 de ONRC pentru nedepunerea situatiilor contabile ! In 2011 s-a deschis procedura falimentului ! Intrebare : Trebuiau ... (vezi toată discuția)
Dizolvare ginet ginet Am un SRL care nu mai are are activitate din anul 2000. Din anul 2005 nu am mai depus bilanturile contabile anuale si la Registrul Comertului (doar la circa ... (vezi toată discuția)
Lichidatorii judiciari pot fi trasi la raspundere????????? carm97 carm97 In incheierea nr.../2005 se hotaraste dizolvarea de drept a soc. com X, potrivit art.30 L.359/2004. Se numeste lichidatorul, i se stabileste onorariul. Se ... (vezi toată discuția)