avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor dezlegare mister
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor dezlegare mister

Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de calculul orelor suplimentare la un sofer. Am citit, am intrebat juristi, contabili, avocati, economisti... toate categoriile de meseriasi din tara asta si nu am reusit sa deslusesc o problema legata de metoda, sau felul in care sa calculez (nu plata ci calcul) orele suplimentare pe care le efectueaza un sofer care pleaca in cursa. Pentru a evita neintelegerea din nou, vreau sa dau un exemplu concret la care sa ma ajutati daca e posibil.
Soferul lucreaza cnf. CM 8 ore/zi, de la 7.00 la 15.00.
Pleaca in cursa la ora 14.00,
El conduce 4 ore pana la destinatie, dupa care asteapta (marfa sau persoanele) pana a doua zi
Cand este pleacat in delegatie, ce se considera ora suplimentara !? statul la volan (care e scris in foaia de parcurs) sau timpul total in care soferul e in delegatie ?
Adica doar cele 3 ore in care a condus peste ora 15.00, sau totalul de ore pana a doua zi la ora 7.00 cand incepe practic programul de lucru, si la fel in continuare pana se intoarce acasa. !?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Transport public de persoane robyr130 robyr130 Bună ! Sunt elev în clasa a XI-a . Fac naveta de la 21 de km. Sunt abonat la o firmă de transport public. De obicei părinții mei mă trimit să achit ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca itm sa ceara obligatoriu cursul de inspector resurse umane? ovidiu7676 ovidiu7676 asta inseamna ca un economist va avea si un alt contract de munca cumul de functie resurse umane salarizare, respectiv chiar si un alt contract de munca ... (vezi toată discuția)
Delegatie interna - externa Lucian Augustin Lucian Augustin Ma poate ajuta cineva cu un regulament (sau lege ?) privitor la delegatiile interne si externe. Un link ar fi nemaipomenit, dar la o adica pot sa ma si ... (vezi toată discuția)