va rog sa-mi sp uneti care este cadrul legal de care sa ma folosesc sau cum sa procedez la urmatoarea speta : de o saptamina vecinul meu din fata casei a facut trei gemuti de aproximativ 80x80 [mai precis a spart in perete locul gemurilor peretele fiind din pamint batut] fara sa ma consulte .Casa este facuta in urma cu 60 ani de tatal sau si nu are gard in spate de fapt este construita pe mejdie nici apa macar nu cade in proprietatea lui.Doua dintre geamuri au vizibilitate maxima in curtea mea iar unul este obturat de o constructie a mea.Eu am construit casa in anul 1993 cu toate formele legale [autorizatie de constructie si certificat de urbanizm].Casa vecinului este simpla fara etaj dar peretele din spate are aproximativ 3 merti cu fundatie iar locul geamurilor a fost spart la aproximativ 20 cm de limita de sus
Dacă sunt geamuri pentru aerisire şi lumină , ca dimensiuni şi folosinţă, are dreptul oricine la lumină şi aer. Dacă sunt geamuri de vedere, intervine servitutea de vedere şi pentru aceasta este obligatorie păstrarea distanţei legale, arătată în regulamentele de urbanism., Dacă nu e respectată, vă puteţi adresa întâi serv. de urbanism a primăriei, arătând că nu este respectată L.50-1991 şi să ia măsuri.
Ferestre vecin
melaniat
Buna ziua!
Am si eu o intrebare legata de distanta intre proprietati si despre ferestrele vecinului .
Casa lui este construita la o distanta de aproximativ ... (vezi toată discuția)