avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Articolul 615 Cod Civil???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Articolul 615 Cod Civil???

Buna Seara ,
Acum ceva timp s-a cumparat un apartament intr-o cladire construita aproximativ in anul 1900. Avand in vedere ca acesta cladire este situata in Centrul Istoric , unul din pereti este construit pe hotarul cu curtea vecina. Pe acest perete exista geamurile de la unul din dormioare si de la bucatarie , asa a fost cladirea prevazuta din constructie . Vecinul a facut notificare pentru obturarea vederii libere invocand prevederile articolului 615 din noul cod civil. Avand in vedere ca deja sticla celor 2 geamuri este mata, vecinul mai cere sa pun un material fix semitransparent care sa impiedice in orice fel vederea spre proprietatea acestuia daca se deschide geamul. Va rog sa ma lamuriti daca el are dreptate pentru ca mie mi se pare aberant avand in vedere ca cele 2 geamuri sunt singurele surse de lumina in cele 2 incaperi si mai mult daca o cladire din 1900 a fost prevazuta cu geamuri poate cineva sa ma oblige sa le astup? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Bună ziua! situația este urmatoarea:casa bunicilor a fost construita ... Bumi Bumi Bună ziua! Situația este urmatoarea:casa bunicilor a fost construita având o fereastra pe partea cu vecinii din spate(una f mica, de altfel),distanta dintre ... (vezi toată discuția)
Problema geam la spatele casei vecinului prin care se uita in curtea mea SunSetter SunSetter Buna ziua, Problema mea e urmatoarea : vecinul din fata casei face cateva modificari imobilului si vrea sa puna si un geam la baie, geam care da fix in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la intimitate jon85 jon85 un unchi si-a construit in urma cu aproximativ 20 ani o casa la o distanta de 50-60 cm de gardul care desparte proprietatea sa de cea a vecinului. in momentul ... (vezi toată discuția)