avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Situația este urmatoarea:casa bunicilor a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Situația este urmatoarea:casa bunicilor a fost construita ...

Bună ziua! Situația este urmatoarea:casa bunicilor a fost construita având o fereastra pe partea cu vecinii din spate(una f mica, de altfel),distanta dintre peretele casei și hotar fiind de 12 cm. Fereastra a fost făcută cu acordul dintre bunicii mei și proprietarul de atunci (tatăl vecinei actuale). Acum 7 ani am renovat casa dar vecinii nu au pomenit în acel moment de dorința lor de a astupa acea fereastra, abia la un timp după ne au spus (răspicat) ca au pretenția sa o închidem. As vrea f mult sa știu care este legea în legătură cu aceasta situație..Mentionez ca geamul de acum este mat și se rabateaza f puțin, deci nu se vede în curtea vecinilor. Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:12, 19 Ianuarie 2021
daca nu au se vede prin el, nu au ce sa va faca, important e sa fie o fereastra de lumina, nu de vedere.
616
Dispozițiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-și deschide, fără limită de distanță, ferestre de lumină dacă sunt astfel construite încât să împiedice vederea spre fondul învecinat.

(2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanță mai mică de un metru.
Credeți că dacă este oscilant(adică cu deschidere f mica în partea de sus) este ilegal? Mulțumesc pt răspunsul de mai sus.
pai ca sa vezi, ar trebui sa te urci pe scauna, sa te uiti pe gaurica... ar fi absurd sa fie considerat fereastra de vedere. dar una de lumina, nu se deschide deloc.
incercati sa vb cu vecina si s-o lamuriti ca nu aveti intentia de a va uita in curtea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu - ferestre de vedere si de aerisire filipanamaria filipanamaria buna ziua,as dori sa stiu daca legea imi permite sa am geamurile de la dormitoarele de sus cu vedere inspre curtea vecinului??dar gemuletele mici de la baile ... (vezi toată discuția)
Deschidere către vecinatate Lucian44 Lucian44 Buna ziua. Este permisă vreo deschidere in peretele casei vecinului, perete limita de proprietate, care da către proprietatea mea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Disciplina in constructii vasiledan55 vasiledan55 Buna ziua ! Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema : unul dintre vecini si-a construit casa, care are demisol, parter, etaj si mansarda, la mai ... (vezi toată discuția)