avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecin cu toata vederea caesi spre curtea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecin cu toata vederea caesi spre curtea mea

buna ziua am un vecin care si-a facut casa cu mansarda cu vederea casei toata in curtea mea, a construit o constructie atipica adica are cam 20 m lungime si peretele casei e pe hotar si toate geamurile de la mansarda sunt cu fata in curtea mea, in vara trecuta am facut o bucatarie de vara construita din osb adica f usor demolabila si am pus-o cu spatele pe acel hotar sau perete, va rog spuneti-mi cine e indreptatit sa ceara ceva si mai exact ce anuma, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 19:25, 21 Martie 2011
atat dvs cat si vecinul pot promova actiuni in instanta pt nerespectarea distantei privind constructiile.
De regula, constructia se amplaseaza la 1 m de limita hotarului, cand nu sunt ferestre si la 2 m cand exista ferestre pe acea latura. Normele de urbanism se aproba de fiecare consiliu local. Nu este legal ca vecinul sa-si construiasca o casa pe hotar cu ferestre spre curtea dvs, fara sa obtina acordul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vecinatate irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de locuit, construita in 2008 pe fundatia unei case vechi, pe baza unui proiect, pentru care am autorizatie (de ... (vezi toată discuția)
Obtinere autorizatie de constructie pe teren ingust silivas silivas Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu consultanta in domeniu. Doresc sa achizitionez un teren in suprafata totala de 145 de mp (in Bucuresti, Sector 4), ... (vezi toată discuția)
Este legal sa construiesti la distanta de 60 cm de o casa aflata pe hotar? in 2004 am cumparat ... Ion Adrian Pralea Ion Adrian Pralea Buna ziua, Doresc oconsultatie juridica avizata. In 2004 am cumparat o casa situata pe un teren de 462 m2. Casa a fost construita cu o latura pe hotarul de ... (vezi toată discuția)