avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Speta penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Speta penal

Buna ziua. Speta 1 : cetateanul x este condamnat penal Pt savarsirea unei infractiuni . Dupa executare se casatoreste si preia numele sotiei devenind cetateanul y . Ulterior y divorteaza , redevine x . Se casatoreste si preia numele sotiei devenind cetateanul z . Actualmente dl in cauza doreste reabilitare in instanta . Titularul cererii este cetateanul x ( numele avut la data condamnarii ) cu mentiunea ca acum il cheama z sau cetateanul z , fost x ? B-) speta 2 o persoana savarseste o infractiune in urma cu x ani . Nici pana in prezent nu a fost condamnata Pt acea infractiune , in lipsa probelor . Ulterior savarseste o Noua infra Pt care este condamnata cu suspendare. Prima infra nu s- a prescris. Daca in timpul perioadei de executare a condamnarii cu suspendare Pers este arestata Pt savarsirea primei infra , ce se va intampla? Se vor cumula cele doua condamnari? :( multumesc anticipat Pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:29, 19 Aprilie 2012
La prima problema, cererea ova face cetateanul z fost x, fiind lesne de inteles ca va putea dovedi cu actele de stare civila ca este fostul cetatean x.
Pentru a doua problema este incident art. 85 Cod penal, respectiv, daca in interiorul termenului de incercare se descopera ca cel care beneficiaza de suspendarea executarii pedepsei mai savarsise anterior o infractiune , si se pronunta o hotarare definitiva pentru aceasta, hotararea prin care a fost condamnat cu supendare se anuleaza, urmand a se aplica, dupa caz, regulile de la concursul de infractiuni sau cele de la recidiva.
Multumesc . Vroiam sa aflu inca o parere Pt a fi sigura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchisoare cu suspendare picika picika buna in februarie 2011 am fost condamnat 10 luni inchisoare cu suspendare....intre timp am avut un alt proces si in martie 2011 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Drept civil-mosteniri,drept de proprietate,etc mi_kikol mi_kikol Sa presupunem ca personajul X,casatorit cu persionajul Y,are un copil,C1.Personajul X divorteaza,se casatoreste cu personajul Z,si are un alt copil,C2.In ... (vezi toată discuția)
Este instigare urmata de neexecutare sau nu este instigare se ... kng11 kng11 Este instigare urmata de neexecutare sau nu este instigare Se da urmatoarea speta: X il intreaba pe Y daca nu l poate ajuta cu obtinerea unui act de la ... (vezi toată discuția)