avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea bat-o vina!1
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea bat-o vina!1

buna ziua ,
O situatie ceva mai complicata : bunicul meu a fost casatorit de 2 ori , din prima casatorie rezultind un copil(mama mea care a decedat 1993) si pe care am mostenit-o fiind singurul copil, si o a doua casatorie din care nu au rezultat copii insa cea de a doua sotie avind 4 copii dintr-o alta casatorie . Cei doi au decedat atit bunicul (2004) cit si sotia dea doua (2005) iar dezbaterea mostenirii s-a facut in 2005 cumulat pentru cei 2 la un notariat in Buhusi , jud. Bacau intre cei 4 copii al celei dea 2 sotii . AM cateva intrebari , si as dori unrasups daca se poate :
a) eu mai am drept de mostenire asupra cotei bunicului ce i se revine mamei?
b) ce demersuri trebuie intreprinse (daca se mai poate ) asupra revocarii titlului de mostenitor pe care cei 4 il detin
c) ce cote revin fiicaruia din mostenitori
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 20:34, 26 Aprilie 2012
am fost la un notar iar acesta ma indruma tot la un avocat , pe linga faptul ca cele relatate de cei de pe forum sunt totalmente adev
nu va puteti duce la notar pentru ca presupun ca nu va veti duce de brat cu co-mostenitorii. trebuie sa ii actionati in instanta.

noi pe forum putem da un sfat general, dar numai cu actele in fata un avocat poate sa spuna exact calea de urmat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)
Moștenire Marta Tot Marta Tot Persoana A (în calitate de nepot) împreună cu soția sa B și cei doi copii ai lor primesc ca moștenire un teren și o casă ... (vezi toată discuția)
Mostenire -explicatie va rog ContSters25226 ContSters25226 Situatia este urmatoarea: sot , sotie 2 copii sotia moare sotul se recasatoreste , iar cea de a doua sotie are deja o fiica din alta casatorie. In acest ... (vezi toată discuția)