avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune

Daca am semnat doar contractul de cesiune si hotararea aga cu o societate si acum, dupa cca 10 zile timp in care presupun ca s-au inceput demersurile de catre juristul lui, m-am razgandit, mai pot face ceva sau asociatul unic din momentul asta poate sa treaca societatea lui pe numele meu fara sa stiu (fiind din judete indepartate) si fara sa sa mai pot face nimic?
Cel mai recent răspuns: alinfedor , utilizator 21:57, 20 Aprilie 2012
Hotararea AGA in ce calitate ati semnat-o daca nu sunteti asociat? AGA inseamna Adunarea Generala a Asociatilor.
Presupun ca s-a indeplinit numai etapa I a cesiunii, respectiv publicarea in Monitorul Oficial a
hotararii de cesionare, insa este nevoie si de parcurgerea etapei a II-a, abia atunci se va finaliza cesiunea partilor sociale. In etapa a doua trebuie sa se depuna declaratia de onorabilitate a dvs., copie dupa actul de identitate, trebuie sa semnati actul constitutiv actualizat ... Daca renunati sa mai cumparati partile sociale nu mai faceti nimic din toate acestea.
Hotararea aga zicea doar ca a hotarat sa ma numeasca in functia de administrator. Copia de pe buletin era deja facuta.

Inseamna ca daca vreau sa ma retrag pur si simplu nu mai semnez nimic de acum incolo si gata?

Multumesc!
alinfedor a scris:

Hotararea aga zicea doar ca a hotarat sa ma numeasca in functia de administrator. Copia de pe buletin era deja facuta.

Inseamna ca daca vreau sa ma retrag pur si simplu nu mai semnez nimic de acum incolo si gata?

Multumesc!

Pentru a fi inregistrat ca administrator trebuie sa fie depusa la Registrul Comertului o declaratie a dvs. ca acceptati functia de administrator in cadrul societatii si ca indepliniti conditiile legale pentru a detine aceasta functie. Puteti sa nu intocmiti aceasta declaratie care obligatoriu se face la notar si atunci nu se mai poate finaliza inregistrarea numirii dvs. ca administrator.
Va multumesc mult pentru raspunsuri domnule Huzum.

Imi mai permit o singura intrebare si impreuna cu drumurile ce le-am batut azi sunt lamurit.

Totusi, cu faptul ca cesiunea va fi publicata in Monitorul Oficial ce se va intampla? Pentru ca mi s-a confirmat ca actele de cesiune au fost depuse si vor fi publicate in Monitorul Oficial cat de curand.
Am inteles ca nu pot fi numit din momentul asta administrator fara stiinta mea dar cesiunea si eventualele datorii care pot fi uriase in aceste cateva luni pe care nu le pot verifica raman ale mele?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
alinfedor, utilizator
Nu se va intampla nimic, hotararea va ramane publicata si atat. Daca nu aveti nici o calitate in societate nu puteti fi tras la raspundere de nimeni si pentru nimic.
Nu se va finaliza etapa a II-a a cesiunii in care este obligatoriu sa se depuna declaratia dvs. ca acceptati calitatea de administrator si intruniti conditiile de a fi asociat unic. Daca dvs. nu semnati asa ceva nu se poate realiza cesiunea, chiar daca s-a publicat hotararea de cesiune.

Alte discuții în legătură

Cesiune de parti sociale suspendata? limoise limoise La data de 1 iulie 2010 doi asociati si administratori ce aveau fiecare cate 50 % dintr-un srl, au semnat si inregistrat la Registrul Comertului, o hotarare ... (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme Sergiu85 Sergiu85 Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)
Cesionarea actiunilor unei firme cristian69 cristian69 ce proceduri se pot face pentru cestionarea actiunilor unei firme si costuri suint necesare . se fac la un birou notrial sau la registru comertului (vezi toată discuția)