avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... DAE 0% in contract de credit
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

DAE 0% in contract de credit

Am un contract de credit de nevoi personale la o banca, semnat in septembrie 2007.
Desi in cuprinsul sau sunt specificate atat dobanda anuala (variabila, modul de calcul al comisionului de administrare cat si comisionul de acordare a creditului, intr-o alta clauza se prevede ca DAE este 0,000%.

Este evident faptul ca a fost o greseala a bancii faptul ca nu au mentionat valoarea DAE (si nici modul in care aceasta poate varia), insa as dori sa stiu daca in cazul unui proces as avea castig de cauza, daca cer ca in conformitate cu aceasta clauza sa nu mai fiu obligata la plata dobanzilor si comisioanelor.
Uite, te ajuta acest link:

[ link extern ]
Va recomand sa va adresati mai inatai OPC. Invocati prevederile legii 193/2000, solicitati sa efectueze control, sa constate clauza abuziva si contraventia si sa aplice masurile legale.Link-ul de mai sus va va ajuta la redactarea sesisarii.
Cu o plangere la OPC e bine sa incepeti, intr-adevar. Ajutor veti putea primi in privinta majorarii recente a comisioanelor/dobanzilor.
Nu va puneti speranta in acel DAE 0.00%, e clar ca este vorba de o eroare materiala: in zece alte locuri ati semnat dobanda si comision, grafic de rambursare cu rate care contin si dobanda si comision - intr-un singur loc apare DAE 0.
Ar fi total ilogic sa se accepte sa nu platiti nimic pentru punerea la dispozitie a creditului si utilizarea lui timp de cativa ani, contractul de credit ar fi transformat in imprumut gratuit, ori bancile nu fac gratuitati ci sunt comercianti si scopul lor este sa obtina profit.
Nu cred ca puteti demonstra dubiul cu privire la clauzele contractuale. Evident, puteti incerca, si dupa cum vi s-a spus mai sus, instanta va decide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasari abuzive de banca simonna38 simonna38 Buna seara e ora 23,39 A m un contract de credit de consum din 18.03.2008 care atunci avea DA.=8,5% si DAE=13,74% In oct 2008 am primit alt grafic de ... (vezi toată discuția)
Modificare tip dobanda (variabila/fixa) prin efectul legii owlman owlman Buna ziua, Am un contract de credit pentru nevoi personale, fara ipoteca, incheiat in 2007. Intrucat la momentul acela inca nu aparuse OUG 174/2008, care sa ... (vezi toată discuția)
Og 50/2010-solutie valy2blue valy2blue In 2005 am contractat un credit de nevoi pers.pe o perioada de 120luni in lei,la data incheierii ctr.dobanda curenta era de 18.5%pe an variabila la care se mai ... (vezi toată discuția)